Neslican Tay kimdir? Neslican Tay neden öldü? İşte hayat hikayesi…

Tutkusu, mücadelesi, sevgisi ve güç veren hikayesiyle örnek olan Neslican Tay, ölüm yıl dönümünde anılıyor. Annesi Rizeli, babası Manisalı olan Neslican Tay 1889’da Bursa'da doğdu. Liseye kadar olan öğrenimini Rize'de tamamlayan Neslican, üniversite sınavından iki hafta önce kanser olduğunu öğrendi.

featured

Henüz genç yaşta kansere yakalanan Neslican Tay, hikayesiyle herkesi derinden etkiledi. Eğitimine hastalığı sebebiyle ara veren Neslican, 2017’de hastalığı ve yaşadığı tüm süreci sosyal medya hesabından aktarmaya başladı.

Bir yıl sonra Bahçeşehir Üniveristesi Psikoloji bölümünü kazanan Neslican’ın 2017’de tümör sebebiyle sol bacağı kesildi. TED konuşmasında ‘Ben Bir Bacaktan İbaret Değilim.’ sloganı ile tanınan Neslican hikayesini çok daha büyük bir kitleye ulaştırdı. Sosyal medya platformunda 800 binden fazla takipçiye ulaşan Neslican bugün tekrardan anıldı.

Kanserle mücadelenin sembol ismi Neslican Tay’ın hikayesi: “O gün bacağımı hastaneden siyah poşetle aldım”

NESLİCAN TAY NEDEN ÖLDÜ?

Üniversite sınavına iki hafta kalan Neslican kansere yakalandığını öğrendi. Hastalığını öğrenirken sonraki süreçte daima güçlü kalan Neslican hikayesiyle herkesi etkilerken 0 Eylül 2019’da malign mezenşimal tümör sebebiyle hayatını kaybetti. Kanseri üç kere yenmeyi başaran Neslican’ın vefatı tüm Türkiye’de büyük üzüntü yarattı.

Vefatının ardından Neslican’ın sloganları Çukur gibi pek çok dizide yer alırken parklara, sokaklara ve sosyal alanlara adı verildi. Neslican’ın bir heykeli de bulunuyor. Neslican2ın hayatını konu alan Demir Kadın Neslican isimli filmin çekimlerine 14 Mart 2021’de başlanırken bugün ölüm yıldönümünde Neslican milyonlarca seveni tarafından yeniden anıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir