Yalan uzmanı Ümit Özdağ’dan yine ‘Suriyelilere ücretsiz tüp bebek’ yalanı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yalan konusunda uzman olduğunu bir kez daha kanıtladı. Özdağ, Suriyelilerin tüp bebek masraflarının ücretsiz karşılandığını iddia etti.

featured

Geçtiğimiz yıllarda da gündeme getirilen ve yalanlanan, ‘’Suriyelilere ücretsiz tüp bebek’’ yalanı Ümit Özdağ tarafından yeniden ısıtılıp ortaya atıldı. Sığınmacılar üzerinden yalan siyasetine devam eden Özdağ, Suriyelilerin tüp bebek tedavisi için para ödemediğini söyledi.

Ümit Özdağ, ‘’Neden Suriyelilerin tüp bebek masrafı ödeniyor, Türklerin ödenmiyor? Neden Suriyelilerin 3 çocuk sahibi olunca çocuk yardımı alıyor? Neden sağlık hizmetleri Suriyelilere bedava, Türklere para İle? Neden Türkler ilaç parası öderken, Suriyeliler ödemiyor? Türkler 2. Sınıf insan mı?’’ ifadelerini kullandı.

SURİYELİLERİN TÜP BEBEK MASRAFLARININ KARŞILANDIĞI İDDİASI YALAN

Özdağ’ın gündeme getirdiği Suriyelilerin tüp bebek masraflarının karşılandığı iddiasının daha önce yalanlandığı ortaya çıktı.

Göç İdaresi Başkanlığı da yayınladığı video ile Suriyelilere ücretsiz tüp bebek tedavisinin görmediğini vurguladı.

2017 yılında da FOX TV ekranlarında Suriyeli sığınmacıların tüp bebek tedavi masraflarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödendiği iddia edilmişti.

FETÖ ile düşüp kalkan Ümit Özdağ’ın yalancılığı yine tescillendi

SGK yetkilileri iddianın gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, SGK’nın Suriyeli sığınmacıların hiçbir sağlık giderini karşılamadığını, Suriyelilerin sağlık giderlerinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından karşılandığını söylemişti.

Vatandaştan Ümit Özdağ’a tepki: “Ucubelere destek vermem”

AFAD da o dönem şunları paylaşmıştı:

“AFAD olarak yalnızca Sağlık Uygulama Tebliği kapsamındaki sağlık giderlerini karşılıyoruz. Bunun dışında kalan tüp bebek giderlerini, Hepatit C, protez gibi sağlık giderlerini karşılamıyoruz.”

Sağlık Uygulama Tebliği, (SUT) devletin sağlık ile ilgili sosyal politikalarının uygulamasına imkan veren, fiyatlandıran, düzenleyen ve diğer tüm uygulama detaylarını içeren mevzuat tebliği.

Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 27. maddesinde belirtildiği gibi, Suriyelilerin aldığı sağlık hizmetinin bedeli, SGK’nın SUT’ta genel sağlık sigortalıları için belirlediği ücreti geçmeyecek şekilde AFAD tarafından ödeniyor.

Suriyelilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için ise Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamında kayıt altında olmaları gerekiyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir