Nazmi Arıkan cinayetinde kan donduran detay! Bir saat bekleyip keyif yaparcasına puro içmiş…

Çanakkale'de dehşet çiftliğindeki korkunç cinayetin detayları hazırlanan iddianamede ortaya çıktı. Fen Bilimleri Okulları'nın kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförünü çiftlik evinde öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan eski Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya ile ilgili hazırlanan iddianamenin detaylarında adeta cinayetin krokisi çizildi. Akçekaya'nın canavarca hisle cinayeti işlediğini belirleyen savcılığın iddianamesi cinayetin yalnızca canavarca değil soğukkanlılıkla da işlendiğini gözler önüne serdi. Çiftlik evine giden yoldaki ağaç dibinde bir saat bekleyip keyif yaparcasına puro içtiğini söylemesi de bu durumun kanıtı niteliğindeydi.

featured

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde Fen Bilimleri Okulları’nın kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker’i, çiftlik evinde öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan eski Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya hakkında soruşturma tamamlandı. “Tasarlayarak canavarca hisle öldürme” öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla hazırlanan 50 sayfalık iddianamede korkunç olayın ayrıntıları ortaya çıktı.

HANGİ EVRAKLARI FIRINA ATTI?

Nazmi Arıkan’a ait çiftlik evinde gerçekleşen cinayetin adeta krokisi çizildi. Olay yerinin detaylandırıldığı iddianamede, mutfaktaki fırının çalışır vaziyette olduğu, içinde yanmış evrakların bulunduğu ve fırının üzerindeki ocağın tüm düğmelerinin gaz çıkışı sağlayacak biçimde açık bırakıldığı detayı dikkat çekti.

Akıllara cinayet zanlısının hangi evrakları yok etmeye çalıştığına dair soru işaretleri geldi. İddianamedeki bir diğer detay ise Nazmi Arıkan’ın saldırıdan kurtulmak için ne kadar çaba sarf ettiğini gözler önüne serdi. Savcılık, “Salondaki eşyalarda dağınıklık bulunduğu ve sebebinin boğuşmaya bağlı olduğu değerlendirilmiştir” dedi.

Nazmi Arıkan ve Şerif Eker cinayetlerinde korkunç detay! Ufuk Akçekaya rakıyla yakmaya çalışmış…

SAATLERCE KEYİF YAPMIŞ, 1 SAAT 37 DAKİKALIK SENARYO YAZMIŞ

Dehşet çiftliğinde Ufuk Akçekaya’ya yer gösterme işlemi yapıldığının ayrıntıları da iddianamede ortaya çıktı. Akçekaya’nın çiftliğe giden yolda ayçiçeği tarlasına girdiğini, burada ağaç dibinde bir saat kadar bekleyip puro içtiğini söylemesi cinayetin taşlarının ne denli soğuk kanlı bir şekilde döşendiğini gözler önüne serdi. Akçekaya’nın cinayeti uzun süre tasarladığı da belirlendi.

Taksiyle gelip indiği noktadan çiftlik evine bekleye bekleye 2 saat 15 dakika sonra geldiği, ancak şüphelinin olay günü gittiği güzergahta bekleme yapılmadan yürünerek olayın olduğu ikamete 27 dakikada gelindiği tespit edildi. Akçekaya’nın 1 saat 37 dakika boyunca yer gösterme işlemi yaptığı ve bu sırada çelişkili senaryolar yazdığı da dikkat çekti. Akçekaya içeriye girdiğinde Arıkan ve şoförünün yerde yaralı yattığını hatta kendisinin yastık alarak tampon yapmaya çalıştığını ancak geldiği taksiyle döndüğü şeklinde garip bir ifade verdi.

AKÇEKAYA İSMİNE NASIL ULAŞILDI?

Ufuk Akçekaya ismine ise Nazmi Arıkan ile husumeti olduğu bilgisine dayanılarak ulaşıldı. Öyle ki şüphelinin “ufukAKÇEKAYA” kullanıcı adıyla instagram hesabının bulunduğu ve hesabında cinayetten tam 4 gün önce Arıkan’la ilgili paylaşımlar yaptığının belirlendiği, bu paylaşımların içeriğinde olayın şüphelisi olduğu yönünde kuvvetli şüphe bulundu. Bu nedenle de Akçekaya ismi üzerinde yoğunlaşıldı, ardından da cinayet rotası görüntülere yansıdı. Cinayet sonrasında Gelibolu – İstanbul seferi yapan otobüse biletsiz olarak bindiği de ortaya çıktı.

ÜNLÜLERİN İSMİ YAZILI BIÇAKLAR

Şüphelinin evinde yapılan aramada ise “sizin için özel üretilmiştir” ibareli bir kutuda kamuoyunun yakından tanıdığı birçok ünlü ismin de adının bıçak saplarına yazılı bulunduğu 8 adet bıçak ele geçirildi. 8 bıçaktan biriyle cinayeti işlediği belirlendi. Bıçakları hediye eden şefin ifadesi de bilgi sahibi sıfatıyla alındı. Ünlü simaların da sıklıkla tercih ettiği lüks bir restoranın sahibi olan şef şüpheliyle arkadaş olmadığını söyleyerek, “2020 yılında işyerime geldi ve bana ‘gelen müşterilerinize bıçak hediye ediyormuşsunuz, bana neden böyle bir hediye bıçak vermediniz’ dedi.

Ben de hediye verebileceğimizi söyledim. Kendisi daha sonra işyerine birçok ünlü ismin bulunduğu bir liste vermiş. Biz de müşterilerimize özel günlerde yaptırdığımız bıçak ve verdiği isim listesinin yazılı olduğu hediyeyi yaptırdık. İşyerinden Ufuk Bey yada gönderdiği birileri aldı” dedi.

“FETÖCÜSÜN, SİZİ MAHVEDECEĞİM” TEHDİDİ

İddianamede Nazmi Arıkan’ın oğlunun da ifadesi yer aldı. Ufuk Akçekaya’nın babasına husumet beslediğini anlatan oğlu Erol Yılmaz Arıkan, “Babama ait Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim kurumlarımız vardır. Babam yaklaşık 4 yıl önce eğitim işlerini bırakarak Gelibolu’nda çiftlik kurdu. Orada ikamet ederdi. Ufuk Akçakaya’ya 2015 yıllarında eğitim kurumumuzun marka lisansı verdik. Ancak 2019 yılında kötü yönetimden dolayı verdiğimiz lisansını iptal ettik. O zamandan bu güne kadar bana, babama, kardeşime sürekli gerek telefon ile gerek sosyal medya aracılığı ile “beni batırdınız bende sizi mahvedeceğim, Nazmi Arıkan Fetöcüdür” gibi sürekli tehditlerde bulunurdu” dedi.

Tanık olarak dinlenen taksici ise Akçekaya’nın kendisine, “Arkadaşlarım burada, onlara sürpriz yapacağım” dediğini aktardı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame ağır ceza mahkemesine gönderildi. Şüphelinin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir