Nat Geo Üsküdar! 125 santim uzunluğunda iguana bulundu

featured

İstanbul Üsküdar’da 125 santim uzunluğunda İguana bulundu. Belediye ekipleri tarafından yakalanan ve sağlık taramasından geçirilen iguana koruma altına alındı. Konuyla ilgili esprili bir tweet atan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Nat Geo Üsküdar! Bu işlere önem veriyoruz diye mi bizim karşımıza çıkıyorlar acaba diye düşünmüyor değilim. Öğrendik; ‘ısırmaz ama kuyruk açısından uzak durun’ dediler” ifadelerine yer verdi.

Üsküdar Belediyesi ekipleri ihbar üzerine Altunizade’de bir apartmana girmeye çalışan 125 santim uzunluğunda iguanayı file ile yakaladı. Veteriner müdürlüğü ekipleri iguanayı Minik Dostlar Kliniği’ne getirerek sağlık taramasından geçirdi. İguana daha sonra klinikte koruma altına alındı.

BAŞKAN TWEET ATTI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuyla ilgili Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı; “Nat Geo Üsküdar! Bu işlere önem veriyoruz diye mi bizim karşımıza çıkıyorlar acaba diye düşünmüyor değilim 🙂 Arkadaşlarımız ihbar üzerine 125 santim boyunda bir İguana’yı arazide gezerken (evet gezerken) buldular. Öğrendik; ısırmaz ama kuyruk açısından uzak durun dediler”

Üsküdar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ömür Uzunali, şunları söyledi:

* Altunizade’deki mahallemizde bir sokakta bahçe içerisinde olduğu ve eve girmek üzere olduğunu bir vatandaş ihbar etti bizlere.

* Bunun üzerine saha ekiplerimiz iki kişi file ile yakalamak suretiyle iguanayı o bahçeden evinin içerisine girmeden yakalayığ getirdi.

* Buraya geldikten sonra ilk tedavisini yaptık. Bu gördüğünüz iguana otçuldur. Dişleri yoktur marul, dereotu, dut, dolma biber, gibi otçul malzemeleri yer. Direk sindirim sistemine götürür sindirim işlemleri yapar.

https://www.instagram.com/tv/CDL9a0hpFsQ/?utm_source=ig_web_copy_link

EVDEN KAÇMIŞ OLABİLİR

* Malum insanlar biliyorsunuz bunları alıyorlar besliyorlar evlerinde evden kaçmış iguanamız da olabilir. Yola çıkmıştır. Onu bilmiyoruz.

* Beş gün kadar bizim burada kalır. Yukarda iguanayı muhafıza yerimiz var. Ona göre ortam hazırladık. Ondan sonra orman bakanlığı ekipleriyle birlikte ne yapacağımıza karar vereceğiz.” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir