Müşterilerini iki gündür mağdur eden Akbank’ın sahibi kim? Akbank sorunu ne zaman çözülecek?

featured

Akbank müşterileri mobil ve internet uygulamasında erişim sorununa devam ederken dün sabahtan bu yana devam eden sıkıntılı süreç sonrasında yeni bir açıklama daha yayınlandı. Akbank bunların yanında siber saldırı iddialarını da karşılık verdi.

Son ödeme tarihi gelen kredi, kredi kartı borçlarını ödeyemeyen banka müşterileri için Akbank’tan yapılan açıklamada, “Son ödeme tarihi 6 Temmuz 2021 olan kredi kartı borçlarının son ödeme tarihleri 7 Temmuz’a ertelendi. Krediler de faiz işletilmemesi, işleyen faizin geri ödenmesi kararı alındı.” ifadelerine yer verildi.

Akbank sistemi ne zaman düzelecek? Akbank’tan yeni açıklama!

Akbank devletin mi?

30 Ağustos 1948 tarihinde Adana’da kurulan Akbank, ilk etapta Adana’da finansal çözüm sunmak amacıyla kurulmuştur. Akbank daha sonrasında 1990 yılında halka açılarak büyümeye devam etmiştir. Yurtiçinde bulunan 840 şubesinde müşterilerine hizmet veren banka, 15 milyon üzerinde müşteriye hizmet vermektedir.

Akbank 4200 üzeri Atm’si ve 460 binden fazla pos terminali ile müşterilerine yüksek teknolojilerde hizmet imkanı sunmaktadır. Akbank Sabancı Holding bünyesinde işletilmektedir. Yani özel sermayenin elinde ve yerli bankası olarak hizmete devam etmektedir.

Akbank kimin?

Türkiye’de birçok sektörde faaliyet gösteren Sabancı Holding, Akbank’ın sahibi konumundadır. Görüldüğü gibi Akbank yerli sermaye ile işletilmektedir. Yani Akbank bir özel bankadır.

Akbank CEO’su Hakan Binbaşıgil Kimdir?

1960 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Hakan Binbaşgil, Robert Kolej’in ardından Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Binbaşgil sonrasında Louisiana State University’den İşletme ve Finans dallarında yüksek lisans derecelerini alarak Accenture’ın Londra ve İstanbul ofislerinde yönetim danışmanlığı yapmıştır.

Pamukbank’ta Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak kariyerine başlayan Binbaşgil, Akbank’a Ekim 2002’de Değişim Yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı.

Hakan Binbaşgil, Kasım 2003’te Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Mayıs 2008’de Genel Müdür Vekili ve Ocak 2012’den itibaren ise Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. Akbank AG Gözetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir