Mustafa Destici: “Erkan Baş, PKK’nın Kandil listesinden vekil oldu; Boşnak kardeşlerim ile alakası yok”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 'TİP'in Başkanı Erkan Baş Kandil'in listesinden Meclis'e girdi 2018'de, PKK'nın kontenjanından girdi.' ifadelerini kullandı. Destici ayrıca 'Boşnak' tartışmaları üzerine de açıklama yaparak, ''Bosna bağımsızlığına kavuştuktan sonra gidip Başçarşı'daki Ulu Camii'de şükür namazı kılanlardanız biz. Acaba bugün konuşanlar bunları yaptılar mı?'' dedi.

featured

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 TV’de yayınlanan “Arafta Sorular” programında Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü’nün sorularını cevapladı. Destici önemli açıklamalarda bulundu.

TİP Başkanı ile ilgili çok konuşulacak sözlere imza atan Destici, ”TİP’in Başkanı Erkan Baş Kandil’in listesinden Meclis’e girdi 2018’de, PKK’nın kontenjanından girdi. Erkan Baş vatansever biriyse “PKK terör örgütüdür, lanetliyorum” desin. 40 yıldır PKK ile mücadele ediyoruz binlerce askerimiz, polisimiz şehit oldu, masum öğretmenlerimiz, kundakta bebeklerimiz şehit oldu.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ”Boşnak” tartışmalarına ilişkin de konuşan Destici, ”Bosna bağımsızlığına kavuştuktan sonra gidip Başçarşı’daki Ulu Camii’de şükür namazı kılanlardanız biz. Acaba bugün konuşanlar bunları yaptılar mı? Babam müderris torunu, hayatını inandığı gibi yaşamış biridir, hayatının her anında emri bil maruf nehyi anil münker yapmış ve hiç taviz vermemiş.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir