Mustafa Cengiz’den Ali Koç’a: “Bu kafa yapısıyla hiçbir yere ulaşamazsın, böyle kalitesizlik olmaz.”

featured

Help Steps ile yapılan iş birliği anlaşmasının ardından konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündemi değerlendirdi.

 

Mustafa Cengiz, “Fenerbahçe ile bir maç yaptık. Kaç kaç bitti? Bizim taraftarda öyle bir hava var ki sanki yenildik, dayak yedik? Biz maalesef pusu kültüründen geldik. Alanya bizi yendi, helal olsun. Ama 5 dakika daha olsa ne olurdu? Verilen penaltıyı gördük, verilmeyeni de gördük. Ama biz bunları gündeme ve öne almadık. Biz günlerce hakem konuşan bir camia değiliz. Söyleriz ve geçeriz. Rakibimiz aylardır yenilgiyi örttü, golümüz verilmedi diyor. Hakemlerden en çok zarar gören biziz. 17 kulüpler adına diyerek karşı olunan tek kulüp biziz. Bizim açıklamamıza ithafen ‘hakemler de insandır’ diye açıklama yaptılar. Ali Koç, bunu sen yazdırdın! Hakemler hata yapabilir, biz bunu biliyoruz.’‘ dedi.

 

”BU KAFA YAPISIYLA HİÇBİR ULAŞAMAZSIN”

”Türk futbolu ya hep birlikte kalkınır ya da hep birlikte batar. Ben maç sonu taraftarıma ve yöneticilerime çok teşekkür ediyorum. Çünkü benim de duymadığım, görmediğim şeyler olmuş. Yenilgiyi sindirebilmek de bir asalet gerektirir. Rakip takımın başkanının stat amiri gibi hareket etmesi hoşumuza gitmedi. Rakibin sahasındayız, hiçbir saygısızlık olmadı. Alkışlandı, alkıştan rahatsız olmuşlar. Sen geldin, bizim evimizde voleybol maçında şakır şakır alkışladın. Bir de benim alkışlamamı istedin. Bu nasıl bir mantalite, bu kafa yapısıyla hiçbir yere ulaşamazsın. Böyle kalitesizlik olmaz.”

 

”İrfan Can için soru sordum, yine soruyorum”

”İrfan Can Kahveci transferinde kimseyi suçlamadım. Ne oyuncuyu ne de kulüpleri… Sadece soru sordum, yine soruyorum; Bana 10 milyon dedin, 7 milyon açıkladın. Bana ‘arada uçurum var’ dedin. Eğer 7 milyon euro ise demek ki uçurum yokmuş, neden bizimle pazarlık etmedin o zaman?”

”Abdurrahim Albayrak’a yapılan saldırıda sevk bile yapılmadı!”

“Arda Turan bu görüntüleri kendi hesabından mı yayınladı? Arda Turan nasıl sevk edildi? Daha önce Beşiktaş olayı var, ceza veremediler? Kim bunu sevk ediyor? Çok acı arkadaşlar. Arda’nın olayı yanlış ya da doğru ama sevk edilmemeliydi. Abdurrahim Albayrak’a yapılan saldırıda adamın elinde bıçak veya silah olsaydı bunun bedelini kim ödeyecekti? Kim ödeyecekti? Bununla ilgili sevk bile yapılmadı. Hiç küfretmeyen insan var mı aranızda? Arda, arkadaş arasında bunu yapmış. Ben bunu tasvip etmiyorum ama arkadaşlar arasında bu var. Bu yüzden sevk yapılmamalıydı. Böyle TFF, böyle hukuk olmaz.”

“Emre benim muhatabın değil”

“Emre Belözoğlu muhatabım değil. Galatasaray’a hizmet etmiş birisi. O ne dedi, bu ne dedi diye bakamam. Abdurrahim Bey, kendi duyguları içinde bir şeyler söylemiş olabilir. Demek onun da bildikleri var”

“Şifre 1907’ydi”

“Bence TFF’den bir yetkili, rakip kulübe sözlü olarak ‘150 kişi sağlık çalışanı alabilirsiniz’ dedi. Kontrol edemediler, 150 kişi oldu 3 bin kişi. Sadece 1907 değil, diğer tüm localarda insan vardı. Çocukça savunma yapmasınlar, mertçe desinler ki ‘Şifre 1907’ydi.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir