Mustafa Balbay, Mehmet Şimşek’in yalanlayacağı yeni iftirayı “kulis bilgisi” diyerek duyurdu

Eski vekil ve Gazeteci Mustafa Balbay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya’yı telefonla arayarak “Gerçeği açıklayın, program yapamıyorum” dediğini iddia etti. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından sabitlediği paylaşımda "Lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz." ifadelerine yer vermişti.

featured

TELE1 televizyonunda yorum yapan Mustafa Balbay, programda bir kulis bilgisi paylaştı.

Balbay, “Mehmet Şimşek, TÜİK başkanını aramış, ‘Gerçeği açıklayın program yapamıyorum’ demiş. TÜİK bu yüzden son verilerini gerçek demeyelim ama gerçeğe yakın açıkladı. Şu an ortada bir ekonomi programı yok” dedi.

BAKAN ŞİMŞEK TÜİK RAKAMININ PİYASA BEKLENTİLERİYLE  UYUMLU OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİ

Bakan Şimşek, Türkiye TÜİK temmuz ayına ilişkin verilerde yıllık enflasyonu yüzde 47,83 olarak açıklamasının piyasa beklentileriyle uyumlu olduğunu belirtmişti. Şimşek, 2024 ortasından itibaren yıllık enflasyonun düşmeye başlayacağını kaydetti.

BAKAN ŞİMŞEK: BENDEN DUYMADIĞINIZ HİÇBİR HABERE İTİBAR ETMEYİNİZ

Bakan Şimşek göreve gelirken kendisiyle ilgili muhalif medyada çıkan bazı kulis haberlere tepki göstermiş ve twitter hesabında sabitlediği paylaşımda “Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz.” ifadelerini kullanmıştı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir