Gaziantep FK-Göztepe maçında fair-play örneği! Muhammet Demir penaltıyı bilerek dışarı attı

Süper Lig'in 34. haftasında Göztepe ile 1-1 berabere kalan Gaziantep FK'da 90+9. dakikada Muhammet Demir centilmenlik yaparak penaltıyı auta attı. Golcü oyuncu "Hiç pişman değilim" dedi.

featured

Gaziantep FK-Göztepe maçında Muhammet Demir’den fair-play örneği…

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Gaziantep FK ile Göztepe karşı karşıya geldi. Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda oynanan mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Karşılaşlamada iki takım da mücadelenin son dakikalarında fair play örnekleri sergiledi. 90+7’de kazanılan penaltı vuruşunda topu dışarı gönderen Muhammet Demir mücadelenin ardından açıklamalar yaptı ve şunları söyledi:

“HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM”

“Açıkçası normal geçen bir maçtı ama son 5 dakikası çok tuhaf ve enteresandı. Bu sene enteresan maçlar ve hava şartları bizi buldu. Maçın geneline bakacak olursak 0-0 bitecek gibi bir maç görünüyordu. Ki öyle bitecekti. Soner’in pozisyonu olmasaydı. Tuhaftı, benim içinde öyle. Göztepe takımı nihayetinde gol attılar ama takım küme düşecek olmasına rağmen, 3 puan almaları gerektiren bir maçta bizim gol atmamıza müsaade ettiler. Daha sonra biz penaltı kazandık. Bizim gol atmamız izin vermeseler belki pozisyon olmayacaktı, penaltı da olmayacaktı. Orada çok tuhaf duygular içerisindeydim. Onların göstermiş olduğu fair-play’in üstüne onları burada küme düşürmek bizim adımıza yakılmazdı. Kendi adıma bir karar verdim. Açıkçası biz takım içinde bir karar almış gibi gözüktük. Ama ben hala tuhaf hissediyorum. Hiç pişman değilim. ”

“BİRÇOK TAKIM BİZE GOL ATTIRMAZDI”

“En nihayetinde 3 puan için buradaydık. Atsaydık 3 puan alacaktık. Yönetimden ve herkesten özür dileriz. Ama bunu yapmak zorundaydık. Böyle hissettik saha içerisinde. Bu karardan da memnunuz. Çok içimize sığmazdı ve böyle bir karar verdik. Hala tuhaf hissediyorum.Biz bıraktığımızı söyledik Soner’in pozisyonunda. Çünkü hava atışı gibi bir pozisyon vardı. Soner de çok rahat bir şekilde topa vurdu. Birçok takımın Göztepe gibi bir haldeyken küme düşecek haldeyken topu bize vereceğini düşünmüyorum. Soner burada başrol gibi görünüyor topa vurduğu için ama daha sonra sorumluluk aldığını gördüm ve bize gol attırdı. Maçı 1-1’e getirdi. Bence birçok takım bize gol attırmazdı.”

“BU KARARI VERMEK CESARET İSTER”

Karşılaşma sonrası 21 yaşındaki genç oyuncusu Mirza Cihan ise “Maç oyunca 2 takımda çok koştu, mücadele etti. Ama özellikle maç sonu maçın önüne geçti bence. Göztepe kulübünü de tebrik ediyorum. Böyle bir durumda bu kararı vermek cesaret ister.” dedi.

GAZİANTEP FK-GÖZTEPE MAÇINDA NE OLDU?

Karşılaşmanın 90+2. dakikasında yapılan hakem atışı sonrası Göztepe, Adis Jahovic’le golü buldu. Hakem atışı sonrasında Soner Aydoğdu direkt olarak kaleye vurdu; direkten dönen topu Jahovic tamamladı. Gaziantep FKlı oyuncular gole itirazda bulundu. Gol sonrası Göztepeli futbolcular, atılan golün centilmenliğe uygun olmadığı gerekçesiyle santra sonrası rakiplerini bıraktı. Bunun ardından 90+6. dakikada Figueiredo topu boş kaleye yollayarak durumu 1-1’e getirdi. Müsabakanın 90+9. dakikasında Gaziantep FK penaltı kazandı. Bu kez de Muhammet Demir, penaltıda topu bilerek dışarı gönderdi. 1-1 sonuçlanan müsabaka sonrası Göztepe, Spor Toto Süper Lig’e veda etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir