Muhalif yazar Sevan Nişanyan’dan Kılıçdaroğlu’na salvolar: “Siyasi tarihin en yenilgiye mahkum ismi”

Ateist yazar Sevan Nişanyan, seçimin galibini Youtube hesabından ilan etti. Nişanyan yaptığı açıklamalarda, Kılıçdsaroğlu'nu yerden yere vuruken, Erdoğan’ın da seçimi kazandığını fakat muhalefetin bunu gizlediğini iddia etti.

featured

Kendisini ‘açık sözlü ateist’ olarak tanımlayan Dilbilimci Türk Ermenisi Sevan Nişanyan, Youtube hesabından çarpıcı bir iddiada bulundu. Nişanyan, “Tayyip Erdoğan %50.8 ile kazandı ama muhalefet bu kadar umutlanmışken yenilgiyi hazmedemeyeceği için %49 gösterdiler.” ifadesini kullandı.

Nişanyan, Youtube kanalından yaptığı seçim değerlendirmesinde “Seçimi ilk turda Tayyip Erdoğan %50.8 ile kazandı ama muhalefet bu kadar umutlanmışken yenilgiyi hazmedemeyeceği için %49 gösterdiler. Çok ustaca bir hareket.” dedi.

“İNANILMAZ DERECEDE YOBAZLAR”

Ateist yazar Nişanyan, ayrıca milleti yobaz diye suçlayanların daha yobaz bir anlayışta olduğunu vurguladığı açıklamasında, Kılıçdaroğlu’nun siyasi tarihinin en beceriksiz ismi olduğunu belirtti.

Sevan Nişanyan, “Toplumun büyük kısmının neden Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini, neden kendi benimsedikleri üslubun toplumun çok büyük kısmının nezdinde gülünç ve iğrenç olduğunu farkına varamıyorlar. Kavrayamıyorlar bunu. Çünkü inanılmaz derecede yobazlar. Yobaz diye suçladıkları kesimden çok daha yobaz bir kesimden söz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nişanyan, “Döne dolaşa kendini demokrat ilan edip, halkın ne kadar cahil, yobaz, aptal olduğunu, bir çuval kömüre ruhunu sattığını söyleyen, düşünen ve buna inanan insanlardan söz ediyoruz.” diye konuştu.

SİYASİ TARİHİN EN YENİLGİYE MAHKUM İSMİ

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Nişanyan, şunları kaydetti:

“Hiçbir şeyi temsil etmeyen, topluma hiçbir dinamizm vaat etmeyen, hiçbir cazibesi olmayan bir emekli devlet memurunun seçim kazanacağını umuyorlar. Çünkü bu emekli devlet memuru daha Batılı bir görüntü arz ediyor. Ve sulandırılmış da olsa bir Atatürkçülük söylemine sahip. Ve bundan dolayı 86 milyon kişilik ülkenin bu kişiye doğal olarak oy vereceğini düşünüyorlar. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Nasıl bir cehalettir? Doğrusunu isterseniz anlamakta zorlanıyoruz.”

Nişanyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aday olarak ortaya çıkardıkları kişi muhtemelen siyasi tarihinin en beceriksiz, en yenilgiye mahkum, bir şeyi temsil etmeyen kişisidir. 10 küsür seçime girip her birini kaybettiğini göstermiştir. Kaybetmekle kalmayıp daha önemlisi, son derece istikrarlı bir şekilde oyunu artırmamayı başarmıştır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir