Müdür ve Kooperatif başkanından 10 milyonluk vurgun!

featured

Denizli‘nin Beyağaç ilçesinde, Denizli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri kamuya zarar verildiği ihbarı üzerine harekete geçerek 5 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Orman İşletme Müdürü M.P, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı H.T, Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Ş.Ç, ve A.D gözaltına alındı. Kooperatif binasında yapılan aramalarda 230 metreküp çeşitli ağaç ve tomruk, şüphelilerinden evlerinden ise 140 bin TL ile beraber 4 adet ruhsatsız silaha el konuldu.

Ormanda kesilen ağaçların hemen hemen hepsinin kaçak yollarla kooperatife götürülüp işlendikten sonra Muğla ve çevresi ilçelerdeki kereste atölyelerinde satışa sunulduğu öğrenildi.

Orman İşletme Müdürü M.P ‘nin kayınpederi adına yaptırdığı evdeki aramalarda ise  10 metreküp kaçak kereste ele geçirildi. Orman İşletme Müdürü M.P, tomrukları çalınmış olarak gösterip tekrar bulduğunu iddia ederek, ele geçirdiği tomrukları yeniden satışa çıkararak kamuyu yüklü miktarda zarara uğrattığı öğrenildi.

Şüphelilerin gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınarak adliyeye sevk edildi. Orman İşletme Müdürü, Kooperatif Başkanı, Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeleri, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir