MSB’den “tahıl koridoru” açıklaması! Rus heyet İstanbul’dan resmen ayrıldı

MSB kaynakları, geçtiğimiz günlerde Rusya tarafından son verilen tahıl anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaynaklar son durum hakkında bilgi verdi. Rus personelin, İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'nden ayrıldığı belirtildi.

featured

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları gündemde yer alan son gelişmeler hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Son dönemde MKE AŞ’ye ait tesislerdeki yangın ve patlamaya “eski teknoloji ve tecrübesiz işçilerin” neden olduğu iddialarının sorulması üzerine Milli Savunma kaynakları, olaylarla ilgili idari ve adli sürecin devam ettiğini, konunun her yönüyle araştırıldığını belirtti. Kaynaklar, bir kez daha hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara şifa dileklerini iletti.

“GİRİŞİM VE ÇABALIRIMIZ SÜRÜYOR”

Rusya tarafından durdurulan “Tahıl Koridoru”nun yeniden açılmasına yönelik olumlu bir havanın olup olmadığına yönelik soru üzerine kaynaklar, “Biz bu anlaşmanın dörtlü bir şekilde mevcut durumu ile devam etmesinden yanayız. Bu konudaki girişim ve çabalarımızı sürdürüyoruz. Girişimler devam ettiği sürece de İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin yeterli personel ile operasyonel olarak kalmasını sağlayacağız” dedi.

“RUS PERSONEL MERKEZ’DEN AYRILDI”

İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezi’ndeki Rus personelin durumuna ilişkin soruya ise kaynaklar, “Rus personel Merkez’den ayrıldı” karşılığını verdi.

Başka bir alternatifin söz konusu olup olmadığına yönelik soruya kaynaklar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, çok faydalı olduğu dünya tarafından belirtilen girişimin devamından yanayız. Bunun için de bütün taraflar nezdinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir