MİT’ten nokta operasyon! PKK’nın sözde Tel Rıfat sorumlusu Rıdvan Ulugana itlaf edildi

MİT, başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Terörden Arananlar Listesi’nde mavi kategoride bulunan PKK/YPG Şehba Bölge Sorumlusu Karker Tolhildan Kod Rıdvan Ulugana’yı Suriye/Tel Rıfat’ta itlaf etti.

featured

Terörle mücadele tüm hızıyla sürüyor. MİT’ten yine başarılı bir operasyon geldi. Suriye’de gerçekleştirilen nokta operasyonda mavi kategoride bir teröristin daha üstü çizildi.

TERÖRİST RIDVAN ULUGANA ÖLDÜRÜLDÜ

MİT Şehba Bölge Sorumlusu Karker Kod Rıdvan ULUGANA’yı güvenlik güçlerimize yönelik gerçekleştirdiği ve talimatını verdiği eylemler nedeniyle öncelikli hedef olarak belirlemişti. Karker Soğaneke, Karker Tolhildan ve Tolhildan Afrin kod isimlerini de kullanan R.ULUGANA, MİT tarafından hedefe alınmıştı.

TERÖRİST RIDVAN ULUGANA KİMDİR?

2007 yılında örgütün kırsal yapılanmasına katılan terörist bu süreçte Irak’ta örgütün özel güç biriminde sabotaj eğitimi aldı. 2011-2013 yıllarında Amanoslar’da faaliyet yürüten terörist ayrıca bu dönemde bölgedeki eylemlere katıldı. 2014 itibarıyla Suriye’ye geçerek örgüt adına Afrin’de Operasyon Kuvvetler Komutanlığı ismiyle kurulan birimde tabur komutanı oldu. Müteakip süreçte ise PKK/YPG’nin Afrin’deki kampının sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

TSK’nın 2018’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı (ZDH)’nda güvenlik güçlerimize karşı çatışmalara katılan terörist ZDH ve Fırat Kalkanı Harekatı (FKH) bölgelerinde, Nisan 2022’de Suriye’de görevli Polis Özel Harekat birimlerimize yönelik düzenlenen saldırı gibi 2018-2023 yılları arasındaki bütün eylemlerin talimatını veren, planlamasını yapan sorumlu seviyedeki örgüt kadrosuydu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir