MİT’in El-Kureyşi operasyonunun detayları ortaya çıktı! Yakalanacağını anlayan terörist elebaşı bakın ne yapmış

MİT'in Suriye'de bir süredir takip ettiği DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi'yi etkisiz hale getirdiği operasyonun detayları ortaya çıktı. 29 Nisan tarihinde düzenlenen ve 4 saat süren operasyonda "Teslim ol" çağrısına uymayan Kureyşi'nin yakalanacağını anlayınca üzerindeki intihar yeleğini patlattığı öğrenildi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam katıldığı canlı yayında MİT’in Suriye’de DEAŞ’a düzenlediği operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, MİT‘în DEAŞ’ın sözde liderini etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadele büyük ve güçlü Türkiye vatandaşları için gurur kaynağıdır. Terör örgütlerini sindirdik. Bu mücadele Avrupa’nın güvenliğine de katkı sağlıyor ama bunun farkında değiller. PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz NATO içerisinde. MİT, DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi’yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye’de etkisiz hale getirildi.” ifadelerini kullandı.

OPERASYONUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

MİT’in DEAŞ’a düzenlediği operasyonun detayları da ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sık sık yer değiştirdiği tespit edilen “DEAŞ’ın sözde yeni halifesi” Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi kod adlı teröristin, Suriye’nin kuzeyindeki Afrin/Cinderes’te olduğu ve yakın zamanda yer değiştireceği istihbaratını alan MİT’in özel ekibi, teröristin bulunduğu eve 29 Nisan 2023’te gizli operasyon düzenledi.

“TESLİM OL” ÇAĞRISI YAPILDI

İçinde kamufle edilmiş yeraltı sığınağı da bulunan eve yönelik operasyonda, Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi’ye “teslim ol” çağrısı yapıldı, ancak yanıt alınamadı.

İNTİHAR ETTİ

Bunun üzerine MİT’in özel operasyon ekibi, önce evin bahçe duvarını, ardından da arka giriş kapıları ve yan duvarlarını patlatarak binaya girdi. Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi, yakalanacağını anlayınca üzerindeki intihar yeleğini patlattı. Yaklaşık dört saat süren operasyonda, MİT’in özel operasyon ekibi ve sivillere herhangi zarar gelmediği bildirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir