Milli Savunma Bakanlığı’ndan “Katarlı gençlere sınavsız eğitim hakkı” haberleriyle ilgili açıklama!

featured

Milli Savunma Bakanlığı, Sözcü gazetesi tarafından servis edilen “Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi” haberleriyle ilgili açıklama yapıldı.

Protokol Katar Silahlı Kuvvetleri personelini kapsıyor

Açıklamada, “Katarlıların Tıp Fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği tartışmaları gerçek değil. Protokol Katar Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor” ifadelerine yer verildi.

‘Katarlılara sınavsız üniversite’ olayının aslı ne?

Türkiye ile Katar arasında 2 Mart 2021 tarihinde “Askeri sağlık alanında eğitim ve iş birliği” protokolü adlı bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma uyarınca, Türkiye’nin en büyük askeri üslerinden birine ev sahipliği yapan Katar ile askeri iş birliğinin kapsamı daha da genişledi.

Sınav şartı tüm yabancı öğrenciler için geçerli

Ayrıca eğitim için seçilecek personellerin, Türkiye ve Katar’ın ‘ulusal mevzuat hükümleri’ kapsamında değerlendirileceği belirtiliyor. Günümüzde YÖK mevzuatına göre Türkiye’de eğitim alacak (askeri personeller hariç) tüm yabancı öğrencilerde istisna olmaksızın sınav şartı aranıyor.

Sınava saatler kala yayınlandı

Sözcü Gazetesi iki ülke arasında imzalanan askeri iş birliği anlaşmasını, “Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi” başlığıyla okurlarına servis etti. Haberde ‘askeri personel ve askeri öğrenciler’ ifadesi yerine ‘Katarlı gençler’ tanımı yerleştirildi.

Protokol onaylandı! Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir