Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gençleri saat 19.19’da İstiklal Marşı okumaya davet etti

featured

102 yıl önce Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, salgın önlemleri kapsamında bu yıl yine evlerden kutlanacak.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı TRT EBA ekranlarında kutlanmaya başladı. Bayram Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sunuculuğunu üstlendiği Bayram Özel Programında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gençlere seslendi. Çevrim içi toplantılarla 81 ilden öğrencilerin sorularını yanıtlayan Selçuk, gençleri saat 19.19’da İstiklal Marşı okumaya davet etti.

Gençlere tavsiyelerde bulunan ve “İlham kaynağımsınız” diyen Bakan Selçuk’un konuşması şöyle:

“Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki komutanlarımız, askerlerimiz ve halkımız milli birlik ve beraberlik bilincine ve bunun için aklıyla, fikriyle, canıyla, malıyla mücadele etme gücüne sahip kahramanlardı. Onların sahip olduğu irade bizlerin ve siz gençlerin sahip olduğu en kıymetli mirastır. Bu mirasa sahip çıktıkça yolumuz aydınlanacaktır. Geleceğin sahibi değerli gençlerimiz. Gün sizin gününüzdür ve gençlik bir hazinedir. Hakkını vermenizi her günü bir armağan gibi bir heyecanla karşılamanızı diliyorum. Bizim görevimiz sizin önünüzü açmak potansiyelinizi ortaya çıkaracağınız imkanları sağlamak, geleceğe daha donanımlı hazırlanmanız için gerekli zeminleri hazırlamaktır. Sizlerin de pes etmeden çabayla inançla hedeflerinizin peşinden koşmanızı gönülden istiyorum. Küresel salgının hepimizi olduğu gibi sizleri de yorduğunu arkadaşlarınızdan okulunuzdan uzakta kalmanın size neler hissettirdiğini biliyorum. Zorlu zamanlarda göstereceğiniz irade tıpkı memleketin en zor zamanlarında Mustafa Kemal ve arkadaşlarının gösterdiği irade gibi sadece sizin için değil ülke için de büyük bir değer oluşturacak. Zihinlerinizi, şahsiyetinizi kimseye emanet etmeden, sınıflandırmalardan, ön yargılardan, genellemelerden uzak erdemli gençler olarak yetişmeniz için bize düşen neyse sonuna kadar yapmaya hazırız. İyi ki varsınız. İlham kaynağımsınız gençler. Güzel günler sizin olsun. Bayramınız kutlu olsun.”

19.19’da İstiklal Marşı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 81 ilden lise öğrencileriyle çevrim içi buluştu. Toplantıda Bakan Selçuk, gençleri saat 19.19’da şu sözlerle İstiklal Marşı okumaya davet etti:

“Bugün akşam 19.19’da sizleri İstiklal Marşı’mızı, kendinize ve ülkemizin geleceğine duyduğunuz inanç ve güvenle hep birlikte okumaya davet ediyorum. Bahar gibi, bayram gibi bir gelecek diliyorum sizlere. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir