Milletvekili mi terörist mi belli değil! HDP’li vekil Alican Önlü’den polislere taşlı saldırı

HDP, PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu hem söylemleriyle hem de eylemleriyle kanıtlıyor. Tunceli'de eski PKK'lı Aysel Doğan'ın cenazesinde çıkan gerginlikte HDP Tunceli milletvekili Alican Önlü, polislere taş attı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu o anların görüntüsünü paylaştı.

featured

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli’de çıkan olaylar polislere taş attı.

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın 1999 yılındaki çağrısı üzerine Avrupa’dan Türkiye’ye gelen ve sözde ‘Barış grubu’ olarak nitelendirilen PKK’lı teröristler içerisinde yer alan Aysel Doğan, tutuklanarak 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra kanser hastalığından dolayı 2009 yılında tahliye edildi.

Doğan, Almanya’da tedavi olduğu hastanede yaşamını yitirdi. Doğan’ın cenazesi bugün sabah saatlerinde Almanya’dan uçak ile Diyarbakır’a oradan da karayolu ile Tunceli’ye götürüldü.

HDP’li İlknur Birol’un 1 Mayıs provokasyonu çöktü! Kendisi HDP’li, akrabaları PKK bağlantılı

CENAZE TÖRENİNE YASAK GETİRİLDİ

Tunceli kent merkezi girişinde Aktuluk Uygulama Noktasında, polis ekipleri cenaze konvoyunun önünü keserek, cenaze törenine valilik kararı ile yasaklama getirildiğini ve sadece aile bireylerinin cenaze törenine katılabileceğini söyleyerek grubun dağılması için çağrıda bulundu.

Aktuluk Mahallesi polis uygulama noktasında cenaze konvoyunu karşılamak için bekleyen grup, dağılmayarak karayolu üzerinde oturma eylemi yaptı. Dağılmayan gruba polis ve jandarma Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve gazlı müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede 2 kişi gözaltına alındı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1525499616137031685?s=20&t=rAeSHjfMM5pMbUPocz41dA

HDP’Lİ VEKİL POLİSE TAŞ ATTI

Cenaze aracının güvenlik noktasından geçirildikten sonra, defin işlemi için mezarlığa götürüldü, burada yakın akrabalarına izin verildi. Sütlüce uygulama noktasında bekleyen kalabalık grup, cenaze defin işlemine katılmak isteyince polis izin vermedi.

Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba ikinci kez TOMA ve gazlı müdahale edildi.

HDP’li vekil Ayşe Acar Başaran, şehit çocuğu olan polisi çileden çıkardı: Çivilerim seni vallahi

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir