Milas’ın Bayır ve Gürceğiz mahalleleri alev alev yanıyor! Dehşet görüntüler…

featured

Akdeniz ve Ege şeridini kasıp kavuran orman yangınlarında 9’uncu güne girildi. Antalya, Muğla ve Aydın başta olmak üzere yangınların çıktığı bölgelerde mücadele canhıraş şekilde sürüyor.  28 Temmuz’da bu yana çıkan 192 yangından 180’i kontrol altına alındı.

Muğla’nın; Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı ve Seydikemer, Aydın’ın Karacasu, Antalya’nın Kemer, Isparta’nın Sütçüler ile Denizli’nin Güney ilçelerindeki yangınlar ise sürüyor.

Gürceğiz Mahallesi kül oluyor

Muğla’nın Milas ilçesindeki yangında, merkeze 28 kilometre uzaklıktaki 150 nüfuslu Gürceğiz Mahallesi, rüzgarın yön değiştirmesiyle gece yarısı alevlere teslim oldu. Mahallede birçok ev alevler içerisinde kaldı. İlerleyişi bir türlü engellenemeyen ve geniş alana yayılan yangın Gürceğiz Mahallesinin ardından Bayır Mahallesini tehdit etmeye başladı.

Bayır da alevlere teslim

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinden Menteşe ilçe sınırlarına sıçrayan orman yangını, Bayır Mahallesi ile Göktepe verici istasyonları arasında devam ediyor.

Sabah saatlerinde havadan üç helikopter ve kara ekiplerinin müdahalesi ile önü kesilmeye çalışılan orman yangınında yer ekiplerinin hat açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Yangının kontrol altına alınması için orman ekiplerinin yanında belediye ekipleri, gönüllü vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor.

Hamza Dağ’dan açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“10. gününde Milas’ın Gürceğiz ve Bayır bölgelerinde orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Havadan ve karadan tüm ekipler özveriyle çalışmaya devam ediyor, yangın musibetinden bir an önce kurtulmamız için insanüstü bir çaba gösteriyor. Müteşekkiriz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir