MHP lideri Bahçeli’den Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına ilişkin ilk açıklama

MHP Lideri Devlet Bahçeli bu bayramda da geleneği bozmayarak Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti. Bahçeli ziyaret sonra açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Siyasi istikrarın devamında yarar vardır. Seçimler bitmiş, tartışmalar son bulmuştur" dedi. Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına ilişkin yorumda bulunan Bahçeli, "Onlar bizim gündemimizde yok. İhanetin serbestisi olmaz." dedi.

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı namazının ardından geleneği bozmayarak MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarını ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Millet olarak böyle günlerde milli şuuru geliştirmek, dayanışma içerisinde olmak için önemli bir fırsattır. 2023 yılının ilk 6 ayında hüzünlü, sevinçli günler de yaşanmıştır. Bunların başında 6 Şubat tarihinde 100 yılın felaketi olarak nitelendirilen 11 ili kapsayan 50 bini aşkın vatan evladının şehit olduğu acılı günlerden geliyoruz. 2 önemli olay da yaşanmıştır. 14 Mayıs’ta yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri. 28 Mayıs’ta yaşanmış olan Cumhurbaşkanlığı seçimi. Siyasi istikrarın devamında yarar vardır. Seçimler bitmiş, tartışmalar son bulmuştur.

MHP KONGRESİ NE ZAMAN

Partilerin kongrelerini tamamlayarak demokrasimize seviye kazandırması önemlidir. MHP’nin kongresi erkene de alınabilir zamanında da yapılabilir.

“RULETİ PUTİN KAZANMIŞTIR”

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş en kısa zamanda barış yoluyla sonlandırılmalıdır. Küresel güçler de boş durmamaktadır. Rusya’da bir Rus ruleti oynanmıştır. Bunun altını çiziyorum. Bu ruleti Putin kazanmıştır. Kimse savaş ortamında rulet oynamaya kalkmasın.

MERDAN YANARDAĞ YORUMU

Onlar bizim gündemimizde yok. İhanetin serbestisi olmaz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir