MHK’nın VAR’da Mustafa Öğretmenoğlu oyunu! Ankaralı Atiba’dan büyük ifşa…

featured

HaberMotto yazarı Ankaralı Atiba, Twitter hesabından MHK’nın “VAR” oyununu deşifre etti. “Türk futbolunda bir el devreye girip her şeyi dizayn etmeye çalışıyor. Bu noktaya herkesin dikkat kesilmesi gerekir.” diyen Ankaralı Atiba, dönen dolabı bir flood ile anlattı.

 

İşte o paylaşımlar:

Malumunuz MHK bu sezon bir düzenlemeye gitti. Hakem ve gözlemci klasmanlarını yeniden belirledi. Bu sezon şapkadan bir tavşan daha çıkarttı oda sadece VAR’da görev alacak, maç hakemi olarak görevlendirilmeyecek hakemlerin listesiydi.

 

Gerekçe olarak ise geçen sezon 15 maç barajı gösterildi ve bunu kabul etmemeleri halinde alt klasmana düşürülmekle karşı karşıya kalabilecekleri söylendi.
Mustafa Öğretmenoğlu bu barajın altında kalan hakemlerden biriydi (12 maç) Oysa Yasin Kol (8maç) Burak Şeker (7maç) Sarper Barış Saka (9maç) İle kendilerine bu sezon listede yer buldular.
15 maç sözleşme konusunun bir hikaye olduğu bunu “hakemler üzerinde bir baskı unsuru oluşturmak için getirildiği” düşüncemiz yersiz bir şey olmadığı, bugün daha iyi anlaşıldı.
Neyse şimdi tekrar Mustafa Öğretmenoğlu konusuna geri dönelim. Mustafa Öğretmenoğlu buna itiraz etti ve itirazı tahkim kurulunda kabul edilmedi. Yani bu sezon sadece VAR’da görev alacaktı.
Ne mi oldu? Sanırım gizli bir el devreye girdi ve Mustafa Öğretmenoğlu’na bu hafta maç verildi. MHK’nin yeni sezon düzenlemesi, Tahkimin nihai kararı bildiğin buruşturulup çöpe atıldı.
ŞİMDİ SORUYORUZ! Bu hakem bu ligde baskı altında kalmadan baskı altında kalmadan ligde nasıl maç yönetecek? Bu karardan diğer hakemler olumsuz bir şekilde etkilenmeyecek mi? En önemli soru, TFF ile MHK’yı kim ve kimler yönetiyor…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir