Meteoroloji’den kritik uyarı: O saatler arasında İstanbul, Marmara ve Ege’de kıyamet kopacak

Meteoroloji tarafından yayınlanan hava durumu uyarılarına göre bugün yurdun özellikle batısında kuvvetli sağanak ve rüzgar etkili olacak. Akdeniz'in batısında çok kuvvetli yağış beklenirken rüzgar hızının 90 kilometreye ulaşması bekleniyor. Hava sıcaklıkları yer yer hissedilir derecede düşecek.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarılara göre yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış hakim olacak. Özellikle Akdeniz’in batısında yer yer çok kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor. Yağışlar Ege’de ve Marmara’da da kuvvetli olarak kendini gösterecek. Hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüşler beklenirken bugünden itibaren Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde aralıklarla kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ BÖLGE BÖLGE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Samsun dışında Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Siirt dışında Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Çanakkale’nin güney kesimlerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR, RÜZGAR KUVVETLENİYOR

Yurtta hakim olan yağışla birlikte iç ve batı kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda 40 ila 70 kilometre hızda, Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde, hamleli 90 kilometre hızda esmesi bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir