Meteoroloji’den 30 il için kritik uyarı! Şemsiyenizi yanınıza alın

Meteoroloji'den alınan hava durumu tahmin raporuna göre, ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava etkili olacak. Türkiye'nin batı ve orta kesimindeki 30 il için ise sarı kodlu uyarı geldi.

featured

Meteoroloji‘den alınan hava durumu tahmin raporuna göre ülke genelinde sağanak yağışlı bir hava hakim.

Meteoroloji, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 30 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Ankara ve İzmir valilikleri kuvvetli sağanak nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması çağrısında bulundu.

ÜLKE GENELİNDE YAĞIŞLI HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Haziran ayına giriş yapmamıza rağmen Türkiye’de yağışlı havanın etkisi devam ediyor. Son hava durumu tahmin raporuna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya hariç Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

30 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ülkenin batı ve orta kesimindeki 30 şehrimize sarı kodlu uyarı geldi, gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Sarı alarm verilen iller şöyle sıralandı:

“Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Düzce, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Uşak, Yalova, Zonguldak”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir