Meteoroloji’den 29 il için uyarı üstüne uyarı! Su baskınına dikkat

Meteoroloji'den alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün 29 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Su baskını ve ulaşımda aksamalar konusunda vatandaşların dikkatli olması istendi.

featured

Meteoroloji‘den alınan hava durumu tahmin raporuna göre ülke genelinde çok bulutlu bir hava hakim. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu ile Yozgat, Sivas ve Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın Güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

29 İL İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Bolu, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Manisa, İzmir, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur ve Isparta sarı uyarıda bulundu.

Kuvvetli yağış beklendiğinden vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir