Meteoroloji ve AFAD’dan 25 il için sarı ve turuncu kod uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu tahmin raporuna göre; yarın İzmir, Aydın ve Muğla'nın da aralarında olduğu 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Söz konusu illerde kuvvetli sağanak ve rüzgarın etkili olması bekleniyor. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından AFAD'ın raporunu paylaşarak vatandaşları uyardı. Peki hangi illerde sağanak bekleniyor? Hangi kentler için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Ocak 2024 Salı günü için aşırı yağışlar nedeniyle 7 ilde turuncu kodlu uyarı, 18 ilde sarı kodlu uyarıda bulundu.

TURUNCU KOD UYARISI VERİLEN İLLER

Meteoroloji’nin turuncu kod uyarısı verdiği iller; Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin, Antalya olarak sıralandı.

16-ocak-2024-salı-hava-durumu

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Meteoroloji tarafından sarı kod uyarısı verilen iller ise; Çanakkale, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çorum, Osmaniye, Hatay, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Adana oldu.

afad yağış uyarısı

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Meteoroloji, aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşları tedbiri elden bırakmaması konusunda da uyardı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir