Mesut Özil futbolu bıraktığını açıkladı

Son olarak Başakşehir'de forma giyen Mesut Özil 35 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.

featured

Son olarak Fenerbahçe’den Başakşehir’e transfer olan ancak geçirdiği sakatlıklar nedeniyle bir türlü forma şansı bulamayan Mesut Özil bugün itibarıyla futbolu bıraktığını açıkladı.

Tecrübeli oyuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. 17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı. Bu fırsat için kendimi minnettar hissediyorum. Ancak, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim’2 ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
FimWlNfWYAogVoT
Katar’da Almanya Milli Takımı’na ‘Mesut Özil’li protesto
erdoğan mesut özillll
Mesut Özil’in Erdoğan imzalı saat paylaşımı sosyal medyayı salladı
FXY9DwcWAAIBXJ2
Dünya devi Mesut Özil, Başakşehir’e kadar düştü

DEV TAKIMLARIN FORMALARINI GİYDİ

Mesut Özil kariyerinde Real Madrid ve Arsenal gibi dev takımların başarısı için ter döktü. Özil Real Madrid ile 2011/2012 yılında La Liga şampiyonluğu yaşarken; Arsenal formasıyla da dört kez FA Cup sevinci yaşadı.

ALMANYA İLE DÜNYA KUPASI

Mesut Özil kariyerinin bireysel olarak en büyük başarısına ise 2014 yılında ulaştı. 2014 yılında düzenlenen Dünya Kupası’nda Almanya ile zafere ulaşan Mesut Özil kadronun en önemli isimlerinden biri olarak göze çarpıyordu.

 

114 GOL, 222 ASİST

Kariyerinde 645 maçta forma giyen Mesut Özil 114 gol sevinci yaşarken, 222 golün de pasını verdi.

MESUT ÖZİL KİMDİR?

15 Ekim 1988 yılında Gelsenkirchen’de dünyaya gelen Mesut Özil kariyerine Almanya’nın altyapı kulüplerinde başladı.

 

Gösterdiği performansla kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çeken Mesut Özil 2006 yılında Schalke’ye, 2008 yılında ise 5 milyon Euro’ya Werder Bremen’e transfer oldu. Bundesliga’ya damgasını vuran başarılı oyuncu çok geçmeden Avrupa devlerini peşine taktı ve 18 milyon Euro’ya Real Madrid’e transfer oldu. Real Madrid formasıyla tam üç sezon geçiren Mesut Özil 159 maçta 27 gol ve 81 asist yaptı.

 

2013 yazında transfer döneminin son gününde Premier League takımlarından Arsenal’in kulüp tarihinde bir oyuncu için ödediği en yüksek bonservis bedeli olan 47 milyon Euro’ya karşılığında İngiliz devine transfer oldu.

25 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil, 11 Temmuz 2022 tarihinde Fenerbahçe ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir