Meral Akşener’in ‘Hatay’ cehaletine İçişleri Bakanı Soylu’dan sert tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay'da yaptığı konuşmada "Mutlaka ve mutlaka özellikle Hatay'dan başlayarak, bütün Türkiye'de şu an itibariyle toprak satışı ve mülk satışı yabancıya yasaklanmalı" demişti.

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremin yıktığı felaket bölgesinde seçim propagandasına devam ederken, Hatay’ın Antakya ilçesinde, açıklamalarda bulundu. “Deprem bölgesinde bir parti gibi değil, sivil toplum örgütü gibi çalışıyoruz. Bu büyük bir yangın, bu yangının söndürülmesi lazım” diyen Meral Akşener, büyük bir gafa imza attı.

‘YABANCIYA HATAY’DAN TOPRAK SATIŞI YASAKLANSIN’

– Mutlaka ve mutlaka özellikle Hatay’dan başlayarak, bütün Türkiye’de şuan itibariyle toprak satışı ve mülk satışı yabancıya yasaklanmalı. Bunun da takipçisi olacağız.

– Ne dediğimi Hataylılar anlıyor. Mutlaka yasaklanmalı.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN SERT TEPKİ

Bir siyasi partinin genel başkanının“Hatay’daki yabancılara konut ve mülk satışına dikkat edilsin” yönündeki açıklama yaptığını belirten Soylu, “1980 yılında Hatay’da yabancılara mülk satışı yasaklanmıştır. Aynı zamanda bakanlar kurulunun 2011 yılında aldığı bir karar çerçevesinde hazine arazilerinden bu tip mülk satışları tamamen yasaklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendine ait politikaları söz konusudur. Acaba buradan bir istismar yaratabilir miyim? Acaba bu zor dönemde herkes işinin başındayken ben yol alıp, insanların duygularını rencide edip, onun üzerinden bir sonuç alabilir miyim endişesinde olan ucuz insanlar var.” ifadelerini kullandı.

Ölü sayılarının saklandığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Soylu, “Ayıptır, günahtır, yazıktır. Neyi saklayacağız, insanların hangi gün öldüğü belli değil mi? Türkiye’nin her tarafından buraya savcılar görevlendirilmiş, adli tıp uzmanları, doktorlar görevlendirilmiştir.”dedi.

Kahramanmaraş’a 1000 yardım tırının geldiğini ve 800’ünün dağıtıldığını aktaran Soylu, bu yardımların ilçe ve köylere de yönlendirildiğini vurguladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir