Meral Akşener’in erken emekli olabilmek için devleti dolandırdığı ortaya çıktı! Arşivden gelen şok video…

Kanal D Haber arşivinden sosyal medyaya düşen bir video, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in erken emekli olabilmek için SSK'yı dolandırdığını ortaya koydu. İşte Meral Akşener'in simitçilik hikayesi...

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgi sosyal medyaya düşen bir video şaşkınlıkla karşılandı. Sürekli olarak liyakatten, dürüstlükten, kul hakkından bahseden Akşener’in İçişleri Bakanlığı’ndan ayrıldıktan sonra erken emekli olabilmek için kendisini eşinin simit fırınında geriye dönük çalışıyormuş gibi gösterdiği anlaşıldı.

1997 yılında İçişleri Bakanlığından ayrıldıktan sonra emekli olmak isteyen Akşener, SSK’ya dilekçe vererek “18 yaşından 24 yaşına kadar (1974-1980) Kocaeli ili İzmit ilçesi İnönü Caddesi 165 numaralı fırında simitçi olarak çalıştım” demiş.

Görüntülerde Kanal D muhabiri Burak Ersemiz o fırını bulmaya gidiyor ancak simit fırını kapanmış, yerine başka bir mağaza açılmış. O mağazanın sahibi de eski fırının sahibi Meral Akşener’in eşi Tuncer Akşener olduğu anlatılıyor.

SSK’YI NASIL DOLANDIRMIŞ?

Meral Akşener, dilekçesinde sigortasız 6 yıl çalıştığını ifade ediyor ve eşi Tuncer Akşener de eşini sigortasız çalıştırdığını kabul ediyor. Dilekçede sigortasız çalıştığını beyan eden Meral Akşener, devlete borçlanmak istiyor. Böyle durumlarda işverenin beyanı geçerli olduğu için Tuncay Akşener de eşinin yanında sigortasız çalıştığını beyan ederek erken emeklilik işlemini gerçekleştiriyor.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir