Meral Akşener’den “subab” açıklaması

HDP ve PKK'dan gelen 'Öcalan'a özgürlük' açıklamalarına ses çıkarmayan İYİ Parti adeta eridi. Dünkü Erzurum mitinginde yaşanan ilgisizlik sonrası durumun farkına varan Akşener, suskunluğunu bozarak "Biz ülkenin emniyet subabıyız" dedi.

featured

14 mayıs seçimlerine 16 gün kala siyaset dünyası hareketli anlara sahne oluyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte aylardır bazı söylemlere ses çıkarmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,‘Görmedim, duymadım’ modundan çıktı. Partisinin oylarının eridiğini sahada gören Akşener, parti sözcüsü Kürşat Zorlu‘nun yaklaşık 1 ay önce cevap vermekten kaçındığı soruları kendi kendine cevaplamaya başladı.

Altılı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesi, sonrasında Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesi ve sonrasında HDP’nin aday çıkarmayarak Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasının ardından uzun zamandır HDP ve PKK’lı isimlerden bebek katili Abdullah Öcalan için ‘Özgürlük’ açıklamaları yapılıyordu.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP’li Ahmet Türk’e, PKK/KCK’nın Sözde Yürütme Konseyi Eşbaşkanı ‘Bese Hozat’ kod adlı Hülya Oran’dan, PKK elebaşı Duran Kalkan’a kadar birçok isim teröristbaşı Öcalan’ın 14 Mayıs seçimlerinin ardından hapisten çıkarılacağı vaatlerini vermeye başladı.

ZORLU CEVAP VEREMEMİŞTİ

HDP ve PKK’dan gelen açıklamalar üzerine konuyla ilgili 11 Nisan’da Haber7’nin yönelttiği “Siz İYİ Parti olarak, Millet İttifakı’nın olası iktidarı döneminde Abdullah Öcalan’ın hapisten çıkarılmamasının garantisi olabiliyor musunuz” sorusuna İYİ Parti’nin Sözcüsü Kürşat Zorlu, cevap vermekten çekinmişti.

ERZURUM MİTİNGİNDE TABLOYU FARK ETTİ

HDP ve PKK’dan gelen Öcalan açıklamalarına HDP oyları kaygısı nedeniyle ses çıkarmayan İYİ Parti’de büyük oy kaybı yaşandı. Milliyetçi olarak kendisini lanse eden İYİ Parti’nin Öcalan söylemlerine ses çıkarmaması İYİ Parti seçmeninde kaçışa neden oldu. Bu kaçışa Akşener son olarak dün Erzurum’da şahit oldu. HDP’nin Öcalan söylemlerine ses çıkarmayan Akşener’in Erzurum mitinginde katılım yok denecek kadar az oldu.

AKŞENER SUSKUNLUĞUNU BOZDU

İYİ Partili Aytun Çıray‘ın geçtiğimiz gün “Çok düştük toparlayamıyoruz” açıklamaları ve Akşener’in meydanlarda karşılaştığı manzara üzerine İYİ Parti’de aksiyon değişikliğine gidildi. HDP ile işbirliği içinde olduğu için partisinin eridiğini gören Akşener, Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Koray Aydın‘ın Mamak’taki seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada Haber7‘nin 11 Nisan‘da sorduğu soruya cevap verir nitelikte bir konuşma yapmak zorunda kaldı.

Akşener, partisinin ülkenin “emniyet subabı ve sigortası” olduğunu söyledi. Akşener, “İYİ Partide bulunan her bir arkadaşımız geçmişi itibarıyla birer başarı sembolüdür. Dolayısıyla bu başarıların sahipleri olan bu arkadaşlarımızın, yarın kurulacak iktidarda daha fazla yer almasını istiyorsak, benim de başbakan yetkilerine sahip bir kişi olmamı istiyorsanız partimizi birinci çıkaracaksınız.” açıklamasında bulundu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir