Meral Akşener terörist Selahattin Demirtaş ile kahvaltı açıklaması: “Kıyamadım”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak ortağı HDP'nin terör soruşturmalarından tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a verdiği kahvaltı sözüne ilişkin konuştu. Bu sözü verirken birkaç saniyelik tereddüte kapıldığını söyleyen Akşener, "Şehit analarından helallik al gel öyle diyebilirdim ama bunu diyemedim. Çünkü Kürtler üzerine alınırdı" dedi.

featured
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir canlı yayında, ittifak ortağı HDP’nin terör soruşturmalarından tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın “Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar, kahvaltıya geldik” ifadelerine “Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var: Kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız” şeklinde cevap vermişti.

Akşener, TV100 canlı yayınında, Demirtaş’a verdiği kahvaltı sözüne ilişkin konuştu.

BİR KAÇ SANİYELİK TEREDDÜTÜM OLMUŞTU 

Bu sözü verirken birkaç saniyelik tereddüte kapıldığını söyleyen Akşener, “Şehit analarından helallik al gel öyle diyebilirdim ama bunu diyemedim. Çünkü Kürtler üzerine alınırdı” dedi.

PKK ELEBAŞLARININ KILIÇDAROĞLU’NA DESTEĞİNE KAÇAMAK CEVAP 

Akşener, terör örgütü PKK’nın elebaşlarının Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği desteğe ilişkin ise “Akşener’in olduğu yerde PKK olamaz. ‘PKK terör örgütü değildir’ diyen de olamaz.” diyerek geçiştirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir