Meral Akşener: “Şeriat eşittir İslam demektir, bilmiyorsan öğren cahil”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak kurdukları CHP ile el sıkıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını belirtti.

featured

Son dönemde yaşanan “şeriat” ve “hilafet” tartışmalarına değinen Akşener, CHP’yi ve sol partileri hedef aldı.

Akşener konuşmasında “şeriat” savunması yaparak herkesi şaşırttı. İYİ Parti Genel Başkanı, “şeriat eşittir İslam” ifadelerini kullandı, CHP’lilerin cehalet içinde olduğunu yüzlerine vurdu.

Meral Akşener’in konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

“Bir taraf da diyor ki ‘bize oy ver onlar şeriatçı’. Şimdi bir taraf teröristin manasını bilmiyor, altını boşalttı. Terörist kavramını hafifletti. Öbürü de şeriat eşittir İslam dinidir olduğunu bilmiyor.”

“İKİ CAHİL ANLAYIŞ ARASINDA ÇIRAK ÇIKAN SİVASLI”

Seçmenlerin iki parti arasında sıkıştırılmış olduğunu vurgulayan Akşener “Bize oy ver diyorlar size karşı taraf terörist, öbür tarafta diyor ki bize oy ver onlar şeriatçı, bir taraf teröristin manasını bilmiyor, altını boşalttı hafifletti terörist kavramını, öbür taraf da şeriat eşittir İslam dinidir olduğunu bilmiyor. İki cahil anlayış arasında çırak çıkan Sivaslı…İşte Mehmet Ceyhan, biliyorum ki iyi belediyeciliğin ne olduğunu herkese gösterecek” diye konuştu.

“ETMİYORUZ KARDEŞİM, ETMİYORUZ”

Sivas’ın Milli Mücadele döneminde manda ve himayeyi reddettiğini anımsatan Akşener, “Sizin atalarınız Atatürk’ümüze ‘Biz manda ve himayeyi kabul edelim’ deseydiler biz bugün bu salonda olabilir miydik? İşte Sivas o gün manda ve himaye kabul edilemez diyerek bugünleri sağlayan şehirdir. Onun için burası benim için önemli. İYİ Parti’ye şöyle bir soru soruluyor, ‘Manda ve himaye kabul eder misin?’ Etmiyoruz kardeşim, etmiyoruz” dedi.

“ÇÖZEMEDİM AĞABEY ÖZÜR DİLERİM”

Akşener, “Böyle bir sistemin içinde oğlumun, kızımın durumu ne olacak diyemeyen insanları nasıl ayağa kaldırırız, nasıl bu ucube sistemden kurtuluruz hep birlikte, yola çıktık, sorumuzun cevabını bulmak üzere… Ben Meclis Başkanvekiliydim rahmetli Muhsin başkan şehit olduğunda, o gece o eve gidenlerden biriyim. Rahmetli Muhsin başkanın gerçekten kız kardeşiydim. Çocuklarını bilirim, görüşürüm. Anlatmam ben bunları. Ama ben, ben, ben, Meclis Başkanvekili Meral Akşener ben, çözemedim ağabey özür dilerim, o katilleri size getiremedim. Niye? Gücüm yoktu gücüm. Şimdi sizden ehliyet istiyorum. Önce Mehmet Ceyhan’ın seçimi için el vermenizi, yol vermenizi, 2028’de de bizi iktidar etmenizi istiyorum ki hem Muhsin başkanın hem de Sinan Ateş’in katilerinin bulunması için” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir