Meral Akşener İYİ Parti’nin Artagan projesini anlattı! Artagan projesi nedir?

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Artagan projesi’ ile Türkiye’de mali kaynak sağlanacağını açıkladı.

Akşener, İYİ Parti’nin ekonomi projesi olan Artagan’ı da açıkladı. Akşener Artagan ile ilgili, “Artagan siyasetin bile el süremeyeceği kimsenin emrine girmeyecek bir kurum olacak. Kimse aç ve açıkta kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Akşener, detayları şöyle anlattı:

“Biz kadrolarımız ve projelerimizle hazırız”

Türkiye’de seçmen uzun bir zamandır bu arkadaşlar sebebiyle veli nimet olmaktan çıktı. Biz yandaş müteahhit kasalarının değil milletimizin gerçeklerinin peşindeyiz. Nereye gitsek AK Parti iktidarının milletimizi ne duruma düşürdüğünü dinliyoruz.

Bu düzen böyle devam edemez. Milletimiz ilk sandıkta bu eğri düzenin sahiplerine büyük bir ders verecek bu çok açık. O sandık elbet gelecek ve milletimiz İYİ Parti diyecek. Biz kadrolarımız ve projelerimizle hazırız.

Biz Türkiye’ye huzur getirmeye yemin ettik. Bugün yolsuzluğu nasıl bitireceğimizi, hak ve adaleti nasıl sağlayacağımızı açıklıyoruz. Artagan projesini açıklıyoruz.

Artagan ne demek?

Artagan Öztürkçe’de bolluk ve bereket anlamına geliyor. Türkiye bu kadar zenginliğe sahip bir ülkeyken nasıl oluyor milletimiz yoksullukla, krizle boğuşmak zorunda kalıyor? İşte Artagan’ı Türkiye’nin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için hazırladık.

Çağın gerektirdiği değişimlere ayak uyduran devletler hızla zenginleşirken bu değişimi ıskalayan bizim gibi ülkelerde inivasyonun yıkıcı etkilerine maruz kalıyor. Her yıl trilyonlarca lira kayba uğruyoruz.

Artagan’ın sağlayacağı kazançlar emsalsiz bir bereketin kapılarını açıyor. Şimdiye dek hiç yaşamadığımız bir para bolluğuna sahip olacağız.

Kaynak yetersizliği sebebiyle gerçekleştiremediğimiz tüm atılımlar için ihtiyacımız olan finansmana sahip olacağız. Türkiye’nin 2021 yılı bütçesinin 1.1 trilyon lira gelir hedeflendiğini görünce bu rakamların ne kadar büyük bir zenginlik anlamına gördüğünü anlayabiliriz.

Artagan değeri 2 trilyon lirayı aşan büyük bir sorunu çözüyor. Yolsuzluğun, rantın, yoksullaşmamızın temelinde bu sorun var. OECD verilerine göre Türkiye ekonomisinin yüzde 28.72’si kayıt dışı.

“Türkiye’nin Artagan’a ihtiyacı var”

Mali sistemimiz o kadar bozuk ki dünyanın en yüksek vergilerini vermemize rağmen vergi geliri üretemiyoruz. Dolaylı vergiler daha da yüksek. Bize göre devlet topraklarımızı koruduğu gibi topraklarda oluşan ekonomik değeri de korumakla yükümlüdür.

Türkiye’nin köklü bir değişime cesur insanların atacağı adımlara, Türkiye’nin İYİ Parti’ye Türkiye’nin Artagan’a ihtiyacı var.

Mali sistemimiz o kadar verimsiz ki herkes batan bir gemideki filikaya ulaşma iç güdüsü ile kendini kurtarmaya çalışıyor. Bunun sonucundan en küçükten en büyük işletmeye kadar kayıt dışılık toplumun tüm hücrelerine yayılıyor.

Artagan, içinde binlerce yazılım ve vergi uzmanının bulunduğu korunaklı bir kampüste yer alır. Kampüsün altında ise bir sunucu tarlası bulunur.

“Türkiye, adeta bir kayıt dışı cenneti”

OECD’nin verilerine göre Türkiye Ekonomisi’nin yüzde 28,72’si kayıt dışı. Yani Türkiye, en yüksek kayıt dışı ekonomiye sahip ülke durumunda. Bu ne demek? Türkiye, adeta bir kayıt dışı cenneti demek. Kayıt dışılık yüksek olduğu için ülkemizde gelir vergileri yüksek, dolaylı vergilerde dünya şampiyonuyuz.

83 milyon vatandaşımızdan sadece 21 milyonu sigortalı. Türkiye’de bütün yük kayıtlı çalışanın üzerinde. Yani 83 milyonun sağlık giderlerini, 13 milyon emeklinin maaşını, 4 milyona yakın sığınmacının giderlerini bu 21 milyon sigortalı vatandaşımız ödüyor.

İşte bu yüzden asgari ücretteki vergi yükü yüzde 50’yi buluyor, işte bu yüzden elektrik faturalarında beş kalem vergi ödüyoruz.

İşte o yüzden bir araba aldığımızda bir araba da devlete ödüyoruz.

Maaş zamları

Bu iktidarın milletimize verecek hiçbir şeyi kalmadı. Onların tek derdi koltuklarını korumak. 5’li çetenin kasasını doldurmak. Milletimizin varlıklarını yabancılara peşkeş çekmek. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla maaş artışları belli olacak. Yılbaşında yüzde 3 artış yapılmıştı. Çalışan ve emeklilerimizin maaşları enflasyon kadar artıyor, o da TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla yapılıyor. emeklilerimizin sesine kulak ver onları açlığa mahkum etme.

Emeklilerimiz hafta başında dertlerini anlatmak istedi ama onlara da terörist muamelesi yapıldı. Üzerine polislerle karşı karşıya getirdiler.

Kısa çalışma ödeneği

Kısa çalışma ödeneği bu hafta sonu bitiyor. bununla birlikte milyonlarla vatandaşımız işsizlikle karşı karşıya kalacak. Biz bu kısa çalışma ödeneğinin devam etmesini istiyoruz.

Zoruluklarla mücadele eden yurttaşları daha da zor duruma düşürmeyin.

Sayın Erdoğan, sen milletten söke söke para almakla meşgulken millet kan ağlıyor. Bir emekli vatandaşımız, “ben emekliyim 2000’den önce emekli olanlar intibak yasasıyla bizim maaşımızı geçtiler” diyor. Çanta satan bir ağabeyimiz , “Şu koca çantayı 25 TL karla satıyorum bu satılınca yenisini alacak param yok” diyor. Muğla’da bir anne kulağıma, “Akşama evde pişirecek yemek yok” dedi.

“Marmaris’teki yangının takipçisi olacağız”

“Marmaris’teki orman yangınlarını biliyorsunuz, bu yangınlarda bir tesis için ne kadar alan gerekiyorsa ne hikmetse o alan kadar yanıyor.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir