Targaryen Hanedanı’ndan ‘Yolsuzluk Kraliçesi’ lakaplı Melek Mızrak Subaşı, CHP Bilecik adayı oldu

Rüşvet soruşturmaları kapsamında görevden uzaklaştırılan ve 12 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan CHP’li Semih Şahin’in ardından Başkan Vekili seçilen CHP’li Melek Mızrak Subaşı da yolsuzluk iddialarıyla gündemden düşmüyordu. Subaşı, CHP'den Bilecik Belediye Başkan aday gösterildi.

featured

CHP MYK ve PM toplantısı sonrası Melek Mızrak Subaşı, CHP’nin Bilecik belediye başkan adayı ilan edildi. Game of Thrones dizisinin ‘Daenerys Targaryen’ karakterine benzerliğiyle gündem olan Melek Mızrak Subaşı hakkında pek çok yolsuzluk iddiası bulunuyor.

Benzer Haberler
0x0-sabahin-haberleri-elini-ayagina-dolastirdi1-gostermelik-sozlesme-ayarladi-tarih-atmayi-unuttu-1664771210348 (1)
Eşine kıyağı ortaya çıkan CHP’li Melek Mızrak Subaşı panikledi! Göstermelik sözleşmede tarihi unuttular
1
CHP’li başkan Melek Mızrak Subaşı’dan aile şirketine kıyak! Bir rant skandalı daha ortaya çıktı
Ekran görüntüsü 2022-08-23 090633
CHP’de zihniyet değişmiyor! Bilecik Belediyesi’nde gelen başkan Melek Mızrak Subaşı, Semih Şahin’i aratmadı

İMAMOĞLU’NUN ZİYARETİ SONRASI GÜNDEM OLMUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bilecik ziyareti sırasından çekilen fotoğraflarda Game of Thrones dizisinin ‘Daenerys Targaryen’ karakterine benzetilen Melek Mızrak Subaşı kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

featured

VEKALETEN BAŞKANLIĞA SEÇİLMİŞTİ

CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in, belediyedeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle, geçen yıl 25 Şubat tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca geçici olarak görevden uzaklaştırılmasının ardından 3 Mart tarihinde, Bilecik Belediyesi meclis üyeleri, belediyeye vekaleten bakacak olan Başkanvekilini belirlemişti.

Başkanvekili seçilen, Millet İttifakı adayı CHP’li Muharrem Tükekçioğlu’nun da geçmişte aldığı bir cezanın onaylanmasının ardından meclis üyeliği düşürülmesi nedeniyle, Bilecik Belediye meclis üyeleri yeniden sandık başına giderek başkanvekilini belirlemişti.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında belediye meclis üyeleri arasında yapılan seçimde, Millet İttifakı adayı Melek Mızrak Subaşı 14 oy alarak Bilecik Belediyesi’ne vekaleten belediye başkanı seçilmişti.

YOLSUZLUK KRALİÇESİ Mİ?

Rüşvet soruşturmaları kapsamında Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Semih Şahin’in Pelitözü bölgesindeki imar oyunlarını ve rant vurgunu ortaya çıkmıştı. Bu kez Şahin’in yerine Başkan Vekili seçilen CHP’li Melek Mızrak Subaşı’nın, yakın eş dost ve partililere Belediye kaynaklarını peşkeş çektiği öne sürüldü.

BİLECİK’İN KURTULUŞ KUTLAMALARINDA 5 BİN KİŞİLİK YEMEK

Bilecik’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla kentte düzenlenecek olan etkinliklerin bir kısmını bir organizasyon şirketine veren CHP’li Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, şirkete, yemek işlerini Subaşı Yemek Sanayiye vermesi şartını koştu.

Şeyh Edebali meydanında geçtiğimiz gün düzenlenen kurtuluş etkinliklerinde halka ikram edilmesi için 5 Bin kişilik pilav Subaşı yemek sanayiye yaptırıldı.

Kalabalığın arkasında park eden aile şirketine ait araçlar dikkatlerden kaçmadı. Melek Mızrak Subaşı, doğrudan olmasa da dolaylı olarak aile şirketine rant sağlamayı sürdürdü.

YANDAŞA 5 MİLYONLUK KIYAK

Sabah’ın haberine göre, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün yeğenini, CHP Meclis üyesi Soner Olgun’un kardeşini, CHP Meclis üyesi Bülent Kaya’nın eşini ve CHP Bilecik İl Genel Meclis üyesi Zafer Kurnaz’ın eşini, Belediyede işe alan Melek Mızrak Subaşı, Vekil Yaşar Tüzün’ün bir diğer yeğeni Selçuk Tüzün’e de 5 Milyon TL’lik kıyak yaptı. Subaşı’nın, Selçuk Tüzün’ün sahibi olduğu Tüzün Reklam şirketine, 5 Milyon TL bedel ile belediyenin reklam işlerini verdiği iddia edildi.

EN YAKIN ARKADAŞINI FONLUYOR

Semih Şahin döneminde Başkan yardımcısı olan ve alınan skandal birçok karara el kaldırıp onay veren CHP’li Melek Mızrak Subaşı’nın, en yakın arkadaşını da Belediye kaynaklarından fonladığı iddia edildi. Kendisine ait küçük bir işletmesi bulunan Berna Dönmez (Berna Külhan)’a, Belediyenin tüm organizasyon işlerini verdiği iddia edilen Subaşı bu sayede yakın arkadaşının para kazanmasına katkı sağlamakla suçlanıyor.

İSTANBUL’DA LÜKS OTEL FATURASI BELEDİYEDEN ÖDENDİ

Otel faturası görenleri hayrete düşürürken, Belediye Başkanı Semih Şahin’in bile kaldığı odanın gecelik fiyatı 4 bin TL iken, Melek Mızrak Subaşı’nın ise 14 Bin TL’lik odada kaldığı ve tüketilen alkol ücretleriyle birlikte Subaşının 21 Bin TL’lik faturasının da Bilecik Belediye tarafından ödendiği iddia ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir