Mehmet Şimşek’e ‘Bylock kullanan AK Parti’lilerin tam listesi’ davası şoku

featured

Ekonomiden Sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek‘in tiyatro oyuncusu Orhan Aydın’a 2017 yılında açtığı davada karar çıktı.

Mehmet Şimşek, 2017 yılında sosyal paylaşım sitesi Twitter’da YARSAV’ın kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun paylaştığı “Bylock kullanan AK Parti’lilerin tam listesi” adlı paylaşımı alıntılayan Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın hakkında hakaret suçlamasıyla kamu davası açılmıştı.

Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın hakkında bugün beraat kararı verildi.

MAHKEME ‘BYLOCK KULLANAN AKP’LİLERİN TAM LİSTESİ’Nİ ELEŞTİRİ OLARAK GÖRDÜ

Mahkemenin beraat kararı gerekçesinde “Her ne kadar sanık hakkında hakaret suçundan kamu davası açılmıs ise de, sanığın sosyal paylaşım sitesinde yaptığı yorumun katılanın siyasi kimliği dikkate alındığında eleştiri mahiyetinde olduğu anlaşılmakla unsurları itibariyle oluşmayan atılı suçtan CMK 223/2-a maddesi gereğince sanığın BERAATINE” ifadelerine yer verildi.

ORHAN AYDIN: ADALET, 40 YILDA BİR DE OLSA ARAYANLARI BULUYOR

“Adalet, 40 yılda bir de olsa arayanları buluyor” diyen tiyatro oyuncusu Orhan Aydın hakkında verilen beraat kararını www.gercekgundem.com’a yaptığı şu açıklama ile değerlendirdi:

“ESKİ BAKAN OLDUĞU İÇİN BÖYLE BİRŞEY YAŞADIM”

“Dava edilen herkes sanık sandalyesine oturtulup cezasını alıyor. Süreç insanlığın adalet aradığı bir süreç eski bir bakan olduğu için böyle birşey yaşadığımı düşünüyorum.

Yapılan araştırmalarda adalete inancın olmadığını herkes görüyor. Bazı yandaşlar AK Parti-MHP hükümetine destek vererek “Adalet altın çağını yaşıyor” dese de insanlar adaletin işlemediğini görüyor.

AİHM’ee Rusya’dan sonra en fazla başvuru yapılan ikinci ülkeyiz. Bu da ülkedeki adaleti gözler önüne seriyor. Darısı benim diğer davalarımın ve bu tür davaları olan binlerce insanın başına.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir