Mehmet Ceyhan: “Salgın bizi tedbirde ikinci uca taşıyor”

featured

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan korona virüsü salgınına karşı çok rahat olmak ve aşırı tedbirler almak şeklinde iki uç nokta olduğunu, gidişatın Türkiye’yi ikinci uca doğru taşıdığını söyledi.

Habertürk TV yayınına katılan Prof. Ceyhan, şehirler arası ulaşımın bugünkü gibi rahat yapıldığı koşullarda tek tek illerde alınan tedbirlerin etkili olmayacağını belirtti.

Avrupa ülkelerinde bugün görülen okul ve restoranların kapatılmasına kadar varan sürecin Türkiye’de de yaşanabileceği uyarısını yapan Ceyhan, özellikle toplu taşımada kalabalığın önlenmesi için hem özel sektörde hem kamuda mesailerin acilen kademelendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bir diğer önemli tedbir olarak da düğün gibi törenlere sayı sınırlaması getirilmesi gerektiğini belirten Mehmet Ceyhan salgının daha çok erkekleri etkilediği şeklindeki verilerin ise çalışan, sigara içen ve daha çok hareket halinde bulunan nüfus içinde erkeklerin çoğunlukta olmasının böyle bir duruma yol açmış olabileceğini ifade etti.

Okullarda çocukların bir aradayken mümkün olduğunca az bağırması, az konuşması, maskeli olması gerektiğini söyleyen Ceyhan, rehberde yazan 1 metre mesafenin de yeterli olmayacağını belirtti. Prof. Ceyhan, “Bu mesafe en az 1.5 metre olmalı” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir