Mardin Derik’te tır dehşet saçtı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kaza haberleri peş peşe geliyor. Gaziantep kazasının acısı geçmeden bir haber de Mardin'den geldi. Mardin'deki kazada; ekipler trafik kazasına müdahale ettiği sırada freni patlayan TIR kalabalığın arasına girdi.

featured

Gaziantep’te 16 kişinin can verdiği, 21 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

TOPLANAN KALABALIĞIN ARASINA BAŞKA BİR TIR DALDI

Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır 29 kişi yaralandı. Bölgeye, takviye olarak çok sayıda AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi.

BAKAN SOYLU: BUGÜN BOĞAZIMIZIN DÜĞÜMLENDİĞİ GÜN OLDU

Konuyla ilgili Bakan Soylu, “Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin.” dedi.

 

https://twitter.com/doganburak29/status/1561031017225457664?s=21&t=LzeaN_ow3Uc9LZQN9jX9kQ

SON BİLANÇOYU BAKAN KOCA VERDİ: 19 ÖLÜ, 26 YARALI

Kazayla ilgili son bilançoyu paylaşan Bakan Koca, “Mardin Derik’te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır” dedi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: BAKAN SOYLU BÖLGEYE GİDİYOR

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Mardin’de yaşanan trafik kazası nedeniyle bölgeye gittiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Bakan Soylu, Mardin’de yaşanan trafik kazası nedeniyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bölgeye hareket etti.

Gaziantep’teki kazada ölen itfaiyecilerin isimleri belli oldu

GAZİANTEP’E BENZER KAZA

Gaziantep’te 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir