Mansur Yavaş ilk kez açıkladı: “Sinan Aygün iftira atarak beni görevden aldırmak istedi”

featured

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, siyasete karışmamasıyla ve görevine odaklanmasıyla sürekli olarak gündeme geliyor. Esnafa, öğrencilere, çiftçiye ve kadınlara birçok destek kolu oluşturan Yavaş, sosyal ve halk için bir belediye için çabaladıklarını söyleyerek halktan büyük bir ilgi görüyor.

Seçimden bu zamana kadar hiçbir televizyon programında yer almayan Yavaş, bu geleneği bozdu ve ilk olarak KRT TV’de “Şimdiki Zaman” programına konuk oldu. Belediyecilik döneminde iki yılı geride bırakan Yavaş, neler yaptıklarını anlatırken, yaşadığı süreci de anlattı ve görevinden almaya çalıştıklarını da ilk kez açıklamış oldu. İşte önemli satır başları:

“Korumasız gezerim, kimseyle kırgınlığımız yok”

“Benim işim değil başka partinin genel başkanının kim olacağı. Bunlar belediye başkanının işi değil. Ankara’da belediyecilerin b si sayılan altyapı hizmetleri var. Vizyon sorunu var Ankara’nın. Bunlara odaklanmak varken genel siyasette yer alıp onu bunu eleştirmek bunlar benim benimsediğim şeyler değil. Korumasız gezerim, oy versin vermesin kimseyle kırgınlığımız yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevim sona erince güzel bir isim bırakmak istiyorum hepsi bu. Hükümet üzerine veya Türkiye’nin genel siyaseti üzerine bir etkim yok.”

“Hesap sormamak oturduğu koltuğu haram eder”

“Ankara’daki rant baronları değil tüyü bitmedik yetimin akına el uzatan herkesten hesap sormak benim boynumun borcu .Yıllardır herkesin bilip kimsenin üstüne gitmediği bazı hususların hepsini inceledik. Kamuoyunda herkesin duyduğu yolsuzlukların üstüne gitmek lazımdı. Çünkü bir yandan özelleştirme ile anormal imkanlar sağlıyorsunuz ve bu kişi ayrıldığı eşine 6 milyon pound gibi nafaka vs. veriyor. Bunlar belediyeden kazanılan paralarla oluyor. Sonuç olarak insanlar çöpten yiyecek topluyor Türkiye’de. Ufacık bir gıdaya ihtiyacı olanlar varken hesap sormamak oturduğum koltuğu bana haram eder. Bundan sonrası yargıçların işi. İster işlem yapsınlar ister yapmasınlar. Hukuka uygun davranırlarsa bunun hesabı sorulur.”

“500 milyondan aşağı değil elde edilen rant”

“TOGO Kuleleri ile ilgili mahkemeleştik. Sarı bölüm tamamen kaçak. Yasaya aykırı. Bunlar yapılmış durumda, çeşitli belediye meclisinde daha önceki dönemde reddedilen bir kararın zaman geçtikten sonra gerçek emsal 9.89 oluyor. 500 milyondan aşağı değil elde edilen rant. Bize 800 milyon liralık tazminat davası açacakmış. Bu kesinleşti, çeşitli plan notlarıyla 9.89 emsale kadar çıkarılmış. 20 bin metre kare inşaata 120 bin metrekare inşaat yapıyorsunuz. Bunlar belediye meclisine kim tarafından getirildi… Tabana girmezseniz 6 katta bitiyor, araya AVM sıkıştırılmış bu metrekareye sayılmıyor. 22 kat veya daha fazla olabilir.”

“Sinan Aygün beni görevden aldırtmak istedi”

“AVM daha değerli derse ölçülecek. 20 bin metrekare kapalı alan kullanabilir. Biz birçok şeyi anlattık. Yargıçlar bizi tehdit etmişti. Doğru duvar yıkılmaz derler. Demek ki hukuk varmış, her ne kadar şikayet etsek de vicdanı olan hakimler hakkı teslim ediyorlar. Belediye meclisimizde geçmiyor bu. Konuyu bilmeyenler 300 imar geçti. Geçen imarların büyük çoğunluğu yeni değişen ya gereğince yapılıyor. Bir televizyon muhabiri kendisine sormuştu benden para istediler diye. Sinan Aygün beni de suçladı, sonuç ne oldu? Allah konuşturdu orada, ben istesem bu kadar konuşmazdı. Buna benzer ihale yapıyorsunuz daha öne çek diyorsunuz. Bunlar yaşanan şeyler. Beni görevden aldırtmak istedi Sinan Aygün. Bir tezgah kurdular, Büyükşehir Belediyesi rüşvet istiyor diye.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir