Manisa Soma’da orman yangını: 2 mahalle ile 110 hane tahliye edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken yangının yerleşim alanlarını tehdit etmesi üzerine 2 mahallede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Mersin'de çıkan orman yangınına ise 18 helikopter, 6 uçakla yangına müdahale ediliyor.

featured

Manisa‘nın Soma ilçesine bağlı Adil Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda öğle saatlerinde çıkan Orman Yangını havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alınırken, ilçenin farklı bir noktasındaki ormanlık alanda yeniden yangın çıktı.

İlçeye bağlı Kızılören Mahallesi’nde saat 16.00 sıralarında başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Yangın bölgesine 10 helikopter, 6 uçak, 61 arazöz, 4 dozer, 7 yer ekibi ve 4 su tankeri sevk edildi. Alevlere, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Yangının, kırsal Beyce ve Heciz mahallelerine 2 kilometre kadar yaklaştığı belirtildi.

Soma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, muhtarlar aracılığıyla ve anonslarla bölge halkını uyardı. 2 mahalle de tedbir amacıyla boşaltıldı.

Manisa Soma’da deprem! İzmir de sallandı…

Yangının çıkış nedeni ve zarar gören alanın tespiti için çalışma başlatıldı.

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Kızılören Mahallesi’nde başlayan orman yangını, ekiplerin hem karadan hem havadan müdahalesi ile kısmen kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir