Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon düşüşü için tarih verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyona ilişkin kritik mesajlar verdi. Şimşek amaçlarının geçiş dönemi sonrası enflasyonu kalıcı olarak aşağı çekmek olduğunu söyledi enflasyon düşüşü için tarih verdi.

featured

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ekonomi yönetiminin yol haritasına ilişkin Yeni Şafak’a önemli açıklamalarda bulundu.

VERGİ DÜZENLEMELERİ SÜRECEK Mİ?

Enflasyonun “önümüzdeki birkaç ay” yükselmeye devam edeceğini kabul eden Şimşek, “Bizim bütçe dengelerini iyileştirmek, depremin yaralarını sarmak için yaptığımız bazı vergi düzenlemeleri var. Bu vergi düzenlemeleri de tabii enflasyonist ama bu bir daha tekrarlanmayacak. Bir kerelik yaptığımız bir düzenleme bu. Yine bu sene vatandaşlarımızın, toplumun değişik kesimlerinin geçmiş enflasyona karşı kayıplarını telafi için ciddi ücret artışları oldu. Biz inanıyoruz ki uygulayacağımız programla öngörülebilirlik artacak. Türkiye’ye kaynak girişi artacak ve önümüzdeki dönemde belirsizlik azaldıkça, cari açık daraldıkça inanıyorum ki kurda göreceli bir istikrara doğru gideceğiz. Bu da enflasyonu ve beklentileri olumlu yönde etkileyecek” diye konuştu.

ENFLASYON DÜŞÜŞÜ İÇİN TARİH VERDİ

Bakan Şimşek küresel koşullara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler riskli addedildiği için küresel büyümenin yavaşladığı dönemlerde risk iştahı bir miktar daralıyor. Ben inanıyorum ki 2024’ün ikinci yarısından itibaren bugün karşıdan esen rüzgârlar destekleyici bir nitelik kazanacak. Çünkü Fed faiz artışında zirveyi buldu. Büyük ihtimalle piyasa 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren faiz düşüşlerini konuşmaya başlayacak. Küresel ekonomi şu anda zayıf seyrediyor. Dolayısıyla ufak da olsa bir toparlanma risk iştahını önemli yansıyor. O arada mahalli seçimler de aradan çıkmış olacak. Türkiye’nin hala önünde çok uzun süre bir programın olduğu yapısal reformun olduğu gündeminin canlandırıldığı bir dönemde olacağız” 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir