Malatya beşik gibi sallanıyor: 4.8 ve 4.5’lik depremlerin ardından 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi

İki gün önce 5,3 büyüklüğünde deprem yaşanan Malatya'da bugün de 4,8, 4,5 ve 4.2 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saha tarama çalışmalarına başlandığını söyledi. Malatya Valisi Şahin'de herhangi olumsuz bir durumun bulunmadığını açıkladı.

featured

AFAD’ın verdiği bilgiye göre; Malatya’da Yeşilyurt merkezli 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6,35 km olarak belirtildi.

7 DAKİKA SONRA İKİNCİ DEPREM

Malatya’da ilk depremin ardından sadece yedi dakika sonra yine Yeşilyurt merkezli ikinci sarsıntı yaşandı. Bu depremin büyüklüğü 4,5 olarak tespit edildi.

Malatya’nın yanı sıra çevre illerden de hissedilen depremler, kısa süreli paniğe neden oldu. Depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

ÜÇÜNCÜ KEZ SALLANDI

İlk depremden yaklaşık iki saat sonra Malatya yine sallandı. AFAD, 18:18’de merkez üssü Yeşilyurt olan 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

​Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya, önceki akşam da 5.3 büyüklüğünde depremle sallanmıştı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremlerin ardından sosyal medyada yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

AFAD: AN İTİBARIYLA OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, bir dakika arayla meydana gelen depremlere ilişkin an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir