Leclerc ve Ferrari, son turdaki kazaya rağmen Monaco GP’de pole pozisyonunda!

featured

Mercedes ve Red Bull’un üstünlüğüyle geçen ilk dört yarışın ardından Monako’da tamamen farklı bir tablo vardı. Ferrari, perşembe günü gerçekleştirilen antrenman turlarındaki güçlü performansını cumartesi gününe de taşıdı ve sıralama turlarında güçlü turlar çıkardı.

Sıralama turlarının son bölümüne Ferrari, Mercedes ve Red Bull pilotlarının yanı sıra Alfa Romeo’dan Antonio Giovinazzi, McLaren’dan Lando Norris, AlphaTauri’den Pierre Gasly ve Aston Martin’den Sebastian Vettel kaldı.

Sürücüler aşınmanın son derece az olduğu Monako’da arka arkaya birkaç tur denemesi yaptılar.

İlk turların ardından Ferrari pilotu Charles Leclerc 1:10.346 ile zirvede yer alırken, Red Bull pilotu Max Verstappen 0.230 saniye geride ikinci ve Mercedes’ten Valtteri Bottas 0.255 saniye geride üçüncü sırada yer aldı.

Bitime yaklaşık üç dakika kala sürücüler son zaman turlarını kaydetmek için piste çıktılar.

Leclerc kaza yaptı

Leclerc son zaman turunda havuz bölümünde önce sağdaki bariyerlere çarpıp süspansiyonunu kırdı, sonrada kerblere çıkarak kaza yaptı.

Bu, son zaman turlarının atılamayacağı anlamına geliyordu çünkü seansın bitimine yaklaşık 20 saniye vardı ve kırmızı bayrak çıkmıştı.

Red Bull pilotu Max Verstappen, tıpkı Mercedes pilotu Valtteri Bottas gibi oldukça iyi bir ilk sektör zamanıyla geliyordu. Ancak son zaman turunu kaydedemeyince 0.230 saniye geride ikinci oldu.

Ferrari pilotu Charles Leclerc, 1:10.346’lık zaman turuyla pole pozisyonunun sahibi olurken, bitime kısa bir süre kala bariyerlere çarptı ve aracına hasar verdi.

Yarınki yarışa Max Verstappen ikinci sıradan başlarken, hemen ardında Mercedes’ten Valtteri Bottas ve Ferrari’den Carlos Sainz olacak.

Yarış pazar günü TSi 16:00’da gerçekleştirilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir