KYK yurt ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Bakanlıktan flaş açıklama

2023-YKS birinci yerleştirme süreci tamamlandı. Bununla beraber 'KYK yurt başvuruları ne zaman, KYK yurt başvurusu nasıl yapılacak' soruları gündemin en çok merak edilenleri arasında zirveye yerleşti. KYK başvuru süreci kısa süre içinde başlayacak. Öğrenciler eğitim alacakları şehirlerde barınma ihtiyaçlarını giderebilmek için KYK başvuruları için gelecek açıklamalara odaklandı.

featured

YKS tercih sonuçları açıklandı. Heyecanla tercih sonuçlarını öğrenen öğrenciler eğitim alacakları şehirlerin farklı olması nedeniyle ‘KYK yurt başvuruları ne zaman, KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman başlayacak’ sorusuna yanıt aramaya başladı.

Benzer Haberler
yks-tercih-sonuclari-aciklandi-mi
YKS tercih sonuçları ekranına neden girilemiyor? ÖSYM ekranı düzeldi mi?
yök yks kontenjan
YÖK’ten flaş YKS tercih açıklaması
yks-tercih-sonuclari-2023
YKS 2023 tercih sonuçları açıklandı

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK’TAN KYK AÇIKLAMASI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, X hesabı üzerinden 2023- YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması hakkında, “Sevgili gençler, YKS2023 yerleştirme sonuçlarınız hayırlı olsun. Türkiye’nin dört bir yanındaki GSB yurtlarımız, gençlik merkezlerimiz, genç ofislerimiz ve spor tesislerimizle yanınızdayız” diye konuştu.

2023 KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KYK yurt başvurusu ne zaman sorusu gündemin en çok merak edilenleri arasında başı çekiyor. Geçtiğimiz yıl 2022-2023 eğitim dönemi için KYK yurt başvuruları 24 Ağustos 2022 tarihinde başlamıştı.

2023 yılı içinde KYK başvuruları YKS ilk yerleştirme işleminin sonuçlarının ilan edilmesinin ardından yine Ağustos ayının son haftası başlayacak. Bu kapsamda milyonların gözü kulağı Bakanlıktan yapılacak açıklamalarda olacak.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU TARİHİ NE OLDU?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz eğitim döneminde 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı.

Bu yılki başvuruların da ÖSYM’in yapacağı yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ekim ayı sonunda veya Kasım ayı başında yapılması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir