KYK yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? 2022 KYK yurt sonuçları sorgulama sayfası

24-28 Ağustos tarihlerinde başvuruların alındığı KYK 2022 yurt sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. KYK yurt sonuçları bugün içerisinde açıklandı. Peki KYK yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? 2022 KYK yurt sonuçları nasıl sorgulanır? İşte detaylar…

featured

KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı, bir süredir başvuruda bulunan adayların odağında. E-Devlet üzerinden alınan başvuruların sonuçları da yine bu sistem üzerinden erişime açıldı. “KYK yurt sonuçları açıklandı mı? KYK yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?” soruları bu noktada yanıt aramaya devam ediyor.

KYK YURT BAŞVURULARI SONA ERDİ!

24 Ağustos tarihinde başlayan KYK yurt başvuruları, 28 Ağustos 2022 tarihinde sona erdi. Konuyla ilgili açıklama bugün 10.00’da GELDİ.

KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK yurt sonuçları 4 fazla açıklanacak. Gençlik ve ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurt başvuru sonuçlarının ilk fazzının açıklandığını duyurdu.

Başvuru ve sonuç açıklamaya ilişkin her tür bilgiye internet sitesinden ulaşılabilecek.

Öte yandan üniversiteye yeni başlayacak gençler için bakanlık olarak tüm kurumlarla iş birliklerini en güçlü seviyede tuttuklarını belirten Bakan Kasapoğlu şunları söyledi;

“Çok kapsamlı bir hazırlık çalışmamız var. Üniversite öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı yurt başvuruları başladı. Öğrenciler, pazar akşamına kadar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Yapılan başvurular, bundan önce olduğu gibi bu süreçte de hiçbir şekilde insan eli değmeden, tamamen dijital ortamda değerlendirilecek. Öğrencilerimizin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre yerleştirmeler otomatik olarak gerçekleştirilecek.

12 farklı kurumdan alınan, doğrulanan bilgilerle birlikte asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak” 

KYK YURT ÜCRETLETİ NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt ücretleriyle ilgili “Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde açıklayacağız” dedi.

KYK YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir