KYK ilk burs ve kredi ne zaman yatacak? KYK burs ve kredi ödeme tarihleri 2022

Kasım ayında sona eren başvuruların ardından KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Üniversiteliler maddi destek olarak alacakları bu ücretlerin ilk ödeme tarihlerini merak ediyor. İşte detaylar...

featured

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun burs ve kredi sonuçları ile ilgili son dakika açıklamasının ardından ücretlerin ödenme tarih merak edildi.

Üniversite öğrencilerinin başvuru süreci sona ererken vatandaşlar açıklanan sonuçlarla beraber alacakları ücretlerin kredi mi yoksa karşılıksız olarak mı alacağını öğrenmiş oldu. Peki KYK burs ücretleri ne zaman yatacak ve ne kadar? 2020 2021 KYK burs kredileri ilk ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Bakan Kasapoğlu dün akşam saatlerinde “Sevgili genç arkadaşlarım, sabırsızlıkla beklediğiniz “GSB Burs ve Öğrenim Kredisi” sonuçları açıklandı. Herkese hayırlı olsun.” açıklamasıyla KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurmuştu.

KYK BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından burs/kredi ödeniyor. Söz konusu bursların bu yılki etabı için sonuçlar adayların erişimine açıldı.

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları resmi internet sitesinden (sonuc.Kyk.gov.tr) öğrenebilecek.

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

KYK burs ücretleri yatacağı tarih ile ilgili açıklama geldi. KYK burs ücret ödemeleri kimlik numarasına göre yapılıyor.

KYK ödemelerinin tarihinde dair henüz net bir bilgi verilmedi. Geçen yıl; taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılmıştı. Daha sonra ise KYK, ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapıyor. Bu yılda KYK burs ödemelerinin Eylül ayından başlayacak şekilde Ocak ayı içerisinde hesaplara yatması bekleniyor.

ÖDEMELER KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

TC kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Aralık, “2” olanlar 7 Aralık, “4” olanlar 8 Aralık, “6” olanlar 9 Aralık, “8” olanlar ise 10 Aralık’ta ödemelerini alabilecek.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL’ye çıkarılmıştı. Yüksek lisans burs ve kredi ücreti 1300 TL, doktora burs ve kredi ücreti ise 1950 TL oldu. Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir