KYK ek tercih yurt başvuruları başladı mı? 2022 KYK ek yerleştirme başvuruları nasıl yapılır?

2022 YKS ek yerleştirme sonuçları erişime açıldı. Ek yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasıyla üniversitelere kayıt hakkı kazananlar eğitim görecekleri kentlerde KYK yurtlarında kalabilmek için yurt başvurularının açılmasını bekliyor. Peki, ek tercih KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK ek yerleştirme başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar…

featured

ÖSYM tarafından 2022 YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt hakkı kazanan öğrenciler, KYK ek tercih yurt başvurularının başlayacağı tarihi araştırıyor. Peki, Ek tercih KYK yurt başvuruları ne zaman? KYK ek yerleştirme başvuruları nasıl ve nereden yapılır? Ek yerleştirme KYK yurt başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…

EK TERCİH KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu ek yerleştirme ile üniversitelere kayıt hakkı kazananlar için başvuru tarihlerini henüz açıklamadı. Başvuru tarihlerinin belli olmasıyla birlikte KYK ek yerleştirme başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak.

KYK EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurtdışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan uluslararası öğrencilerin başvuruları Bakanlıkça belirlenecek süre içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılıyor.

Ek yerleştirme KYK yurt başvuru değerlendirme sonuçları; Bakanlık internet sayfası http://sonuc.gsb.gov.tr adresinden duyuruluyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir