Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, kilosu hakkında konuşulmasını yasakladı

featured

Verdiği kilolarla çeşitli spekülasyonlara sebep olan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, konuyla ilgili herhangi bir dedikodunun yapılmasını önlemek için kilosu hakkında konuşulmasını yasakladı.

Kuzey Kore, vatandaşlarının Kim Jong Un’un kilo kaybını tartışmasını yasakladı ve insanlara dedikodunun ‘gerici bir eylem’ olduğunu söyledi.

BİR YIL İÇİNDE 44 KİLO VERDİ

Kim’in sağlığıyla ilgili spekülasyonlar, despotun bu yılın başlarında 44 kilo verdikten sonra giderek daha zayıf göründüğünü göstermesinin ardından başladı.

Ancak Radio Free Asia’ya (RFA) göre Kim’in kilosu hakkındaki dedikoduları bastırma çabaları başarısız oldu.

Kaynaklar, mahalle gözetleme birimlerinin, Kim’in sağlığıyla ilgili tartışmaların yasaklandığı konusunda insanları uyaran resmi açıklamalar yaptığını söyledi.

Adı açıklanmayan kaynak, ani kilo kaybının bir sağlık sorunundan değil, ülke ve krizdeki insanlar için yalnızlık içinde acı çekmesinden kaynaklandığını söyledi.

Ancak bazı bölge sakinleri RFA’ya, liderlerinin ‘kilo vermeden önceki halinin sağlığı için daha tehlikeli göründüğü için’ zayıfladığını görmekten memnun olduklarını söylediler.

YÜRÜMEKTE ZORLANIYORDU

Başka bir kaynak, Kuzey Korelilerin Kim’in kilo kaybından memnun olduğunu çünkü çok iri olduğunu ve ‘yürümesi zorlaştığını’ söyledi.

Aynı zamanda Kim’in sağlığı ve ani ölümü istikrar konusunda soruları gündeme getireceğinden, uzun süredir uluslararası alanda yakından izleniyor.

Çok sigara içen biri olarak bilinen lider, son yıllarda giderek artan ağırlığıyla Kim Jong-un süredir obez.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir