Kurumlar vergisi yüzde 25’e çıkarıldı!

AK Parti tarafından bugün TBMM Başkanlığına sunulan torba yasa teklifinde şirketlerin kazançları üzerinden alınan kurumlar vergisine düzenlemeler yapıldı. Yapılan yeni düzenlemeye göre, daha önce 2023 için yüzde 20 olarak belirlenen Kurumlar Vergisi oranının yüzde 25 olarak uygulanması öngörüldü.

featured

AK Parti tarafından bugün TBMM Başkanlığına sunulan torba yasa teklifinde şirketlerin kazançları üzerinden alınan kurumlar vergisine ilişkin düzenlemeler yer aldı.

KURUMLAR VERGİSİ YÜZDE 25 OLARAK UYGULANACAK

Yasa teklifine göre 2023 yılı için daha önce yüzde 20 olarak belirlenen Kurumlar Vergisi oranı yüzde 25 olarak uygulanacak.

Daha önce finansal kiralama, faktoring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları, sigorta, reasürans ve emeklilik şirketleri için yüzde 25 olarak uygulanan kurumlar vergisi oranı ise yüzde 30 olacak.

Teklifte kurumların aktifindeki gayrimenkullere uygulanan Kurumlar Vergisi indirimi yüzde 50’den yüzde 25’e düşürülürken bu gayrimenkullere uygulanan Katma Değer Vergisi istisnasının kaldırılması öngörüldü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir