Külliye’de kritik Filistin zirvesi! Erdoğan, Mahmud Abbas ve Haniye’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmede Filistin-İsrail son durumu ele alındı.

featured

Külliye’de kritik Filistin zirvesi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından davet edilen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye’ye geldi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi törenle karşıladı.

İSRAİL FİLİSTİN SON DURUMU ELE ALINDI

Görüşmede Türkiye-Filistin ilişkileri, İsrail-Filistin ihtilafı bağlamındaki son gelişmeler ile diğer güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı bildirildi.

Görüşme ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abbas ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklamasına iki devletli bir çözümün şart olduğunu belirterek, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini bir kez daha vurgulamıştı.

Daha sonra Erdoğan, Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir