Kübra Dağlı’nın gözü yükseklerde! Sırada 4. Avrupa Şampiyonluğu var

featured

Milli tekvandocu, koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl iptal edilen Dünya Şampiyonasına gidemediği için çok üzüldüğünü belirterek, bu yıl hedefinin 4. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak olduğunu söyledi. Tekvando‘da poomse kategorisinde dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Kübra Dağlı, 2021 yılı ile ilgili yeni hedeflerinden bahsetti.

Kübra Dağlı sporcu bir aileden geldiğini, babasının boks, amcasının tekvando antrenörü olduğunu, üniversitenin gelişim bölümünü okurken, spora olan sevgisinden ötürü Spor Bilimleri Fakültesine geçtiğini söyledi. Sakarya Üniversitesi‘nde eğitimini tamamlayan Kübra Dağlı, ”Bir işi seversem onu sonuna kadar yaparım. Zaten bir işte başarılı olmak istersen onu sevmen gerekir. Hayat felsefem de bu’‘ dedi.

Milil sporcu Kübra Dağlı, “Bu sezon benim açımdan güzel başladı. Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya aldım. Ardından bir açık turnuvada da şampiyon oldum. Bunların ardından Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazandım. Dünya Şampiyonası, Danimarka’da mayıs ayında gerçekleştirilecekti. Maalesef koronavirüs salgınından dolayı iptal edildi. Bu üzücü oldu çünkü çok çalışmıştım. Sakarya’da yaşıyorum ama İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un sporcusuyum. Sürekli antrenman için Sakarya’dan İstanbul’a gelmek beni yoruyordu. Bütün emeklerim boşa gitmiş gibi hissediyorum. Bu durum da beni üzüyor.” diye sözlerine devam etti.

2021 planlarından da bahseden Kübra, “Öğretmenlik bölümünde okuyorum ve son yılım. Mezun olacağım. Öğretmen olarak atanmak istiyorum. 2021’de Avrupa Şampiyonası var. Şu anda 2020 bizim için bitti. Artık gelecek yıl düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için çalışacağız. İnşallah bu organizasyonda dördüncü şampiyonluğumu almak istiyorum.” açıklamasını yaptı.

Kübra, öğretmen olup sonra yeni sporcular yetiştirmek istediğini de belirterek, “Beni en çok heyecanlandıran durum, iyi sporcular yetiştirmek. İlkokulda beni spora yönlendiren öğretmenim olmadı. Ben de çocukları yeteneklerine göre spora yönlendirmek ve onları keşfetmek istiyorum. Bu amaç beni heyecanlandırıyor.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir