Kripto para piyasaları hareketlendi! Bitcoin yeniden 50 bin doları aştı, Ethereum 4 ayın zirvesinde…

featured

Kripto paralar, dört merkez bankasının merkezi dijital para denemesi yapacaklarını duyurmasından sonra yükselişe geçti. Ethereum dört ayın zirvesine görürken, Bitcoin 10 gün sonra yeniden 50 bin doları aştı.

Bitcoin yatırımcısının gözü 20 Ağustos’tan bu yana 50.000 dolarlık kritik seviyede. Bu seviyenin kalıcı olarak kırılması durumunda yatırımcı algısının da olumlu yönde değişmesi bekleniyor.

Bitcoin bu sabah itibarıyla son 24 saatte yüzde 6 yükselerek 50.152 dolara yükseldi.

Yükseliş alt coinlerde de etkili olurken; ripple 1,26 dolar, ADA 3,05 dolar seviyesindeyken, SOL 117 dolardan ve litecoin ise 184 dolardan işlem görüyor.

ETHEREUM 4 AYIN ZİRVESİNDE

Kripto para piyasasının ikinci büyük oyuncusu Ethereum ise gece saatlerinde 3 bin 843 doları gördükten sonra 3 bin 730 dolar seviyesinde dengeleniyor.

Bu, ETH için 16 Mayıs’tan bu yana en yüksek rakam.

CARDANO’DAN YENİ REKOR

Bugün bir diğer dikkat çeken yükseliş ise piyasa değeri bakımından 3. sırada yer alan Cardano’da (ADA) yaşandı. Cardano günlük yüzde 11 yükselişle 3.07 dolara çıktı.

Böylece Cardano yeni tarihi zirvesine ulaştı. Bu yükselişte 12 Eylül’de gerçekleşecek ‘Alonzo’ güncellemesine yönelik olumlu beklentiler etkili oldu. Güncellemeyle Cardano ağı gelişmiş akıllı kontrat çözümlerini ve DeFi uygulamalarını desteklemeye başlayacak.

KRİPTO PARA NASIL ALINIR?

Kripto para alım satımı Binance gibi platformlar üzerinden gerçekleştirilir. Fiyatı piyasadaki arz-talep ilişkisine bağlı olarak oluşur.

Kripto para değerleri küçük parçalara bölünebildiği için istediğiniz tutarda alabilirsiniz.

Kripto para alım ve satımı için sanal bir cüzdana, yani Kripto Para adresine sahip olunması gerekiyor.

BİNANCE’YE %10 KAMPANYALI KOMİSYON İNDİRİMİ İLE KAYIT OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN VE +%25 BNB İNDİRİMİNİ DE KULLANARAK KAYIT OLUN.

Paribu, BtcTurk, Binance… Hangi borsa daha iyi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir