Kripto para borsalarında manipülasyon yapan Elon Musk için Twitter’da kampanya: #ReportElonMusk

featured

BTC 58.000 dolar’ın üzerinde işlem görürken, Musk’ın sözleri onu yaklaşık 12.000 dolar kadar aşağı sürükledi. Bunun ardından Bitcoin toparlanma belirtileri gösterirken bugün Musk yine Bitcoin hakkında konuşarak fiyatın düşmesine neden oldu.

Elon Musk kendisinden şikayetçi kripto topluluğuyla günlerce tartıştıktan sonra şimdi Bitcoin’i Tesla’nın bilançosundan çıkarmakla tehdit ediyor. Musk, Tesla’nın en büyük kripto para birimini bilançosundan çıkarması konusunda Bitcoin’cileri uyaran şüpheli bir Twitter hesabına yanıt olarak, bunun “gerçekten” olabileceğini söyledi.

Ayrı bir tweet’te Musk, Bitcoin’in oldukça merkezileştirildiğini çünkü bir avuç madencilik şirketi tarafından kontrol edildiğini iddia etti:

“Bitcoin, bir avuç büyük madencilik şirketi tarafından kontrol edilen aslında oldukça merkezileştirilmiş bir yapıdır. Xinjiang’daki tek bir kömür madeni sular altında kalınca neredeyse bütün madencilik ölüyordu. Bitcoin hash oranı % 35 düştü. Bu size merkeziyetsiz mi geliyor?”

Bitcoin, Musk’ın uyarısından kısa bir süre sonra 1 Mayıs’tan bu yana en düşük seviye olan 45.127 dolar’a geriledi.

 

TWİTTER’DA #ReportElonMusk ETİKETİ AÇILDI

Elon Musk’ın kripto para borsalarında manipülasyon yaptığını söyleyen yatırımcılar #ReportElonMusk etiketiyle Musk’ın Twitter hesabının kapatılmasını istedi.

https://twitter.com/Hcd7874/status/1394024257886330883?s=20

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir